Opinió

Més de 50 anys de fidelitat arlequinada

[Joaquim Badia, soci del CE Sabadell amb 50 anys d’antiguitat]

El passat 13 de juny es va celebrar a Fira Sabadell l’acte central del 120è aniversari del Centre d’Esports Sabadell, amb parlaments institucionals, reconeixement a diferents jugadors i tècnics, així com als socis que sumen més de 50 anys de fidelitat, dels quals tinc l’orgull de formar part.

Hi van assistir 300 persones representatives de la ciutat i de tot l’entorn del club, en un acte especialment emotiu, en el qual vaig tenir la satisfacció de dir unes paraules, en nom dels 38 socis que ho som des de fa més de mig segle.

D’una banda, es va agrair a Esteve Calzada els seus sis anys de presidència, i es va desitjar els millors èxits al nou president Pau Morilla, a qui cal reconèixer el pas de responsabilitat que ha donat.

Tots aquests socis hem compartit una part important d’aquesta llarga història del club, vivint diversitat de situacions, allò que es diu “les hem vist de tots colors”, però sempre predominant el blanc-i-blau arlequinat.

De fet, ja assistíem a partits a la vella Creu Alta, i hem vist diferents presidents i juntes, així com jugadors, tècnics, col·laboradors, premsa, patrocinadors, i molts d’altres als quals hem d’expressar un gran agraïment, perquè tots ells han fet possible que després de 120 anys siguem vius.

És també un bon moment per tenir un emotiu record de les moltes persones que ens han deixat durant aquesta llarga etapa, i que han estat un model d’afició arlequinada.

Hem plorat d’alegria i també de tristesa, però segur que ara mateix recordem els millors moments, deixant de banda els menys afortunats, que sovint oblidem ràpidament.

Hem estat al costat de l’equip en desplaçaments, alternant estadis de màxim nivell, amb camps extremadament humils, però sempre gaudint del gran respecte que genera el nostre club, i havent portat arreu el nom de la ciutat.

Al llarg dels anys, a molts de nosaltres ens preguntaven de quin equip “dels grans” érem, i la nostra resposta ha estat sempre la mateixa: jo només soc del Sabadell.

Fa pocs dies, Esteve Calzada, en el seu comiat com a president, afirmava que no tenia cap dubte que veuríem aquest equip de nou a 1a divisió. Estic segur que serà així.

La realitat de les societats anònimes esportives ha consolidat un nou model en el futbol professional, amb presència d’inversors i criteris de gestió empresarial, però no tinguem cap dubte que la veritable clau per seguir endavant és aquest sentiment, aquest ADN i aquesta adrenalina arlequinada, que avui estan més vius que mai.

Hem complert 120 anys d’història, tenim present, però sobretot tenim un engrescador futur.

Honor al Centre d’Esports Sabadell i el desig dels millors èxits per al club, que també ho seran per a la nostra ciutat.

Comentaris
To Top