Ciutat

Encesa de llums a Sabadell: com i on serà?

L’acte servirà com a tret de sortida de la programació d’enguany

Tic-tac. Aquest divendres entrem de ple en la campanya de Nadal a Sabadell. La festivitat viu el seu tret de sortida oficial amb la tradicional encesa de llums, que servirà per arrencar la programació nadalenca a la ciutat. Enguany, la cita tindrà lloc en tres punts diferents, amb la voluntat d’acostar-se a tots els sabadellencs.

Com ha passat en les últimes edicions, la festivitat s’inaugurarà amb l’encesa de llums a tres ubicacions: al passeig de la Plaça Major (18 h), al Centre; a la plaça del Pi (19 h), a Ca n’Oriac; i a la plaça de la Creu de Barberà (20 h). El format serà similar a l’any passat, amb presència institucional i representants de cada barri. Tampoc hi faltaran alguns dels protagonistes de la festa a casa nostra.

Una festivitat “de quilòmetre zero”

L’acte de l’encesa respon a una de les principals bases que han teixit la programació aquest 2023, amb la voluntat de gaudir d’una festivitat de quilòmetre zero i amb protagonisme de tothom. “No és un Nadal de l’Ajuntament, és un Nadal de tot Sabadell”, va expressar l’alcaldessa, Marta Farrés, durant la presentació al Teatre Principal.

Enguany, participen més de cent entitats de la ciutat. Però la programació traspassa les fronteres del municipi. De fet, l’any passat els espectacles van atreure 150.000 persones d’altres ciutats, segons fonts municipals. “Atrau molt visitants a Sabadell i impulsa l’activitat comercial”, va remarcar la mateixa Farrés.

La ciutat, ja engalanada

En les últimes setmanes, la ciutat s’ha anat preparant per a la cita. De fet, en punts clau com la plaça de Sant Roc o la del Doctor Robert ja han anat rebent els convidats especials cada Nadal. Una, amb la construcció del pessebre gegant, que viurà una edició molt especial. L’altra, amb l’arribada de les paradetes de la Fira de Santa Llúcia, contemplades pel ja clàssic Calendari d’Advent, que també s’ha adaptat als visitants.

Tot plegat, capitanejat un any més pel Llaminer, el Soldadet i la resta de personatges del Somriu al Nadal, que tancarà amb la Cavalcada de Reis del pròxim 5 de gener del 2024. Les celebracions a Sabadell tindran un cost de més de 900.000 euros, amb l’objectiu de portar l’alegria i omplir els carrers d’il·lusió i màgia.

Sabadell celebra el Nadal 2023 amb algunes novetats i talent de quilòmetre zero

Comentaris
To Top