EDITORIAL

Adeu als dos grans referents atlètics

L’any ha començat amb un sotrac del tot inesperat. La mort de l’atleta Carme Valero a l’edat de 68 anys ha commocionat tota la ciutat, que recorda i no ha d’oblidar mai que va ser la primera espanyola a participar en uns Jocs Olímpics, els de Montreal del 1976. I, a això, cal sumar-hi un extens palmarès al llarg de la seva trajectòria esportiva. La ciutat l’haurà de reconèixer com es mereix.

I el seu traspàs arriba quan encara no fa ni un any (2 de març de 2023) que ens va deixar Josep Molins, en el seu cas a l’edat de 90 anys i després de patir una llarga malaltia. Vinculades a la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS), Valero i Molins van ser dues persones que van contribuir a fer de Sabadell una ciutat referent en l’esport, tant a nivell català com internacional. Les generacions més joves, i el conjunt de la ciutadania, els hauria de tenir o continuar tenint com a referents esportius i, també, com a persones, amb uns valors destacables de compromís amb la societat.

Aquesta primera setmana de l’any també ens deixa colpits pel traspàs de l’exregidor Miquel Soler, a l’edat de 54 anys. Va formar part del govern de la ciutat amb Guanyem, de Marisol Martínez, en l’etapa del quadripartit. El 2024 trepitja fort i, evidentment, toca continuar endavant.

Comentaris
To Top