Ciutat

Comença la cursa cap a l’Ajuntament

Els partits inicien la campanya per a les municipals aquest dijous al vespre

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Sabadell / D.S.

Tret de sortida a la campanya per les municipals. Aquest dijous al vespre comença a Sabadell la cursa cap a l’alcaldia de la ciutat. Des de les set de la tarda els partits han començat a presentar als votants les seves candidatures. Queden per davant quinze dies en què les 16 candidatures tractaran de convèncer els habitants de Sabadell amb els seus candidats i programes. Destí final: les urnes del dia 26 de maig.

A continuació, us agrupem els resums dels primers actes de campanya que s’han celebrat a la ciutat.

PSC – Marta Farrés

L’alcaldable del PSC, Marta Farrés, ha donat el tret de sortida a la campanya de les eleccions municipals amb un reclam clarament feminista. La candidata socialista utilitzarà el lema La primera alcaldessa de Sabadell per intentar recuperar l’alcaldia de la ciutat, que fa tot just quatre anys van perdre en mans de l’actual govern quatripartit.

Farrés ha desvelat el seu cartell electoral en un lloc estratègic, un dels feus històrics del vot socialista: el parc de la Granja del Pas, situada just a l’extrem sud de la ciutat, al barri de Campoamor.

Farrés (PSC) treu perfil feminista per guanyar l’alcaldia de Sabadell

Sabadell en Comú – Joan Berlanga

Sabadell en Comú ha començat la campanya electoral d’aquestes eleccions municipals animant a “no votar a un, a no votar marques, a votar projectes”, en paraules del seu cap de llista, Joan Berlanga. El candidat ha reclamat a la ciutadania que s’informi de qui són els candidats que es presenten als comicis per saber “d’on venim, què hem fet i què hem aportat a la ciutat”.

Joan Berlanga (Sabadell en Comú): “Animem a no votar marques sinó projectes”

Esquerra Republicana – Juli Fernàndez

Esquerra Republicana ha començat la seva campanya per les municipals dijous a la nit sota el lema Sabadell republicana els republicans es postulen com a la millor opció per aconseguir un govern republicà fort. En l’acte, el cap de llista dels republicans, Juli Fernàndez, ha afirmat que hi haurà dues opcions clares de cara les eleccions del pròxim 26 de maig.

Juli Fernàndez (ERC). “El lideratge estarà entre la honestedat o el retorn dels hereus de la corrupció”

Crida per Sabadell – Maties Serracant

Una performance gegant ha encapçalat l’acte d’inici de campanya de la Crida per Sabadell. Els membres de la formació antifeixista han teixit amb cordills una pancarta situada al terra on s’hi podia llegir Teixim Sabadell. Mentrestant, s’ha fet la presentació dels 14 primers noms de la llista, amb el que aconseguirien la majoria absoluta al ple de l’Ajuntament.

Maties Serracant (Crida per Sabadell): “Volem teixir col·lectivament la ciutat”

Junts per Sabadell – Lourdes Ciuró

Junts per Sabadell ha pres contacte amb els veïns i veïnes de la Creu Alta per donar el tret de sortida a la campanya electoral, i ho ha fet a un dels bastions del barri, a la plaça de la Creu Alta i presentant els companys de candidatura com persones que “representen el món real”. Ciuró ha comptat amb el suport de l’advocat Gonzalo Boye.

Ciuró inicia campanya acompanyada de Gonzalo Boye

Ciutadans – Adrián Hernández

“Sortim a ser la força més votada i a canviar l’actual govern”, mostra convençut l’alcaldable de Cs Adrián Hernández. Ho ha dit al barri d’Espronceda en el marc de l’inici de campanya electoral, on ha establert la primera línea infranquejable de la campanya electoral de Cs: expulsar l’independentisme del govern de l’Ajuntament de Sabadell.

Hernández (Cs):”Votar PP o VOX és facilitar un alcalde independentista”

100% Sabadell – Marisol Martínez

Un sorprenent autobús turístic de dos pisos pintat de blau s’ha instal·lat al Racó del Campanar. És l’element que estructurarà la campanya electoral de 100% Sabadell: “Farem els mítins i els actes al pis superior del bus, que està obert, perquè volem que els ciutadans vegin la ciutat des de la nostra perspectiva”, ha dit Marisol Martínez, cap de llista del partit, en l’inici de la cursa electoral.

100% Sabadell farà campanya amb un bus turístic de dos pisos

PP – Esteban Gesa

El Partit Popular de Sabadell ha estat un dels més matiners a presentar la candidatura. Ho ha fet en un acte íntim a la seva seu del Carrer Àngel Guimerà a les 19.30 de la tarda. Hi han estat presents el seu candidat, Esteban Gesa, i bona part dels membres de la llista. “És una candidatura molt renovada i molt de barri. Una candidatura absolutament de ciutat“, ha dit Gesa, “farem una campanya pensant només en la ciutat i en ser útils. Defensarem una Sabadell plural, dins una Catalunya plural, i amb la unitat d’Espanya com un valor molt clar”. Els eixos programàtics del partit: rebaixa dels impostos, seguretat i bona gestió.

Esteban Gesa: “Farem una campanya pensant només en la ciutat”

Ara Sabadell – Ramon Vidal

El cap de llista d’Ara SabadellRamon Vidal, ha reivindicat la seva formació per ser “purament local i, per tant, no hi ha motxilles carregades”. Ara Sabadell és un partit nou, constituït el passat mes de desembre, principalment per membres del cercle Podem Sabadell Decano i integrat en la marca catalana Ara, tot i que Vidal remarca que la independència del partit a la ciutat és total.

Ramon Vidal reivindica Ara Sabadell per ser una candidatura purament local

Podem Sabadell – Marta Morell

L’alcaldable de Podem Sabadell, Marta Morell, ha arrencat avui la cursa en unes eleccions que seran “molt decisives” per a la ciutat. Amb el lema Entre totes podem, s’ha presentat el cartell de Podem Sabadell al Racó del Campanar, on s’han retratat els integrants de la candidatura.

Morell ha defensat que l’objectiu de la seva formació és “feminitzar el ple de l’Ajuntament“. En aquest sentit, ha reivindicat els lideratges femenins posant d’exemple la seva formació en què l’alcaldable i la número 2 són dones.

Morell (Podem Sabadell): “Volem feminitzar el ple de l’Ajuntament”

Primàries Sabadell – Àngels Folch

El petit local del carrer de la Creueta s’ha emplenat de gom a gom aquesta nit, just per celebrar la trobada amb els candidats i seguidors i preparar l’enganxada de cartells. Àngels Folch, alcaldable per Primàries, ha destacat en la seva primera nit electoral el perquè i el com d’aquesta candidatura que es defineix com independentista i amb una clara voluntat de canviar la forma de fer poliitica als ajuntaments i al país.

Primàries escalfa motors amb l’inici de campanya

Comentaris
To Top