Publicitat
Ciutat

Sabadell diu adeu a locals emblemàtics en els últims mesos

L’enderroc del Malibú ha posat el punt final a l’històric gimnàs de Sabadell. El club esportiu va abaixar la persiana el setembre del 2021, després de més de tres dècades d’activitat. Més d’un any després, aquesta setmana han començat les tasques per tirar a terra el seu edifici, al carrer de Bosch i Cardellach, al Centre.

A l’estiu, un altre equipament esportiu que va deixar d’estar operatiu és el Club Gimnàs Llenas. L’espai del carrer de Sant Pau, també al Centre, va tancar el passat 31 de juliol. Les dues instal·lacions s’afegeixen a un seguit d’establiments i locals emblemàtics de la ciutat que han aturat el seu funcionament per motius diversos.

Un any amb tancaments d’històrics

L’any 2022 va començar amb el comiat de la botiga d’electrodomèstics Ràdio Marc, situada al carrer de l’Escola Industrial, al Centre de Sabadell. La jubilació del seu propietari, Francesc Garcia, va abocar al tancament després de 75 anys d’activitat.

També han quedat buides les prestatgeries a Selecció Ramoneda. Amics, familiars i veïns van apropar-se el passat mes de juliol per donar un últim adeu a la botiga, que va abaixar la persiana definitivament després de 67 anys de servei als sabadellencs.

Un altre dels comerços icònics era el Cafè Rambla, un dels establiments d’hostaleria amb més tradició a la ciutat, que va tancar a l’octubre després de 35 anys rebent els sabadellencs. En el món de l’hostaleria, la cafeteria-restaurant del Parc Taulí, el Blues, també va dir adeu a l’abril. L’emplaçament servia per atendre els clients, tant usuaris i acompanyants de pacients de l’hospital com professionals que treballen a la corporació sanitària.

A La Creu Alta, la sabateria Calçats Soy formava part de la vida del barri des de l’any 1962. La Montserrat va heretar-la de la seva mare el 1979, quan només tenia vint anys. Des de llavors, va tirar el negoci endavant, fins a convertir-lo en un dels més històrics de Sabadell. Aquest any, però, ella i el seu marit, qui també treballava a la botiga, es van jubilar, posant punt final al negoci.

Una ciutat atractiva

Malgrat el tancament de negocis, la ciutat continua sent atractiva per a l’obertura de nous comerços. Durant el primer semestre del 2022, es van obrir només al Centre 24 nous negocis, amb 16 canvis de sector i només 14 tancaments al barri, segons l’informe 2022 de l’Observatori dels Centres Urbans i comerç.

El comerç aposta pel Centre de Sabadell: hi ha tants locals oberts com abans de la Covid

Publicitat
Comentaris
To Top