EL RESTAURANT

Una hamburgueseria vegana que reivindica el “fast good food”

Part de l'equip de Teca Burguer, Iolanda Calvet (esquerra) amb l'Alena i la Laura / Foto: Lluís Franco

És un projecte doble: caravana itinerant i restaurant. La Teca Burguer, la primera hamburgueseria vegana de Sabadell, té, a més, molts adjectius associats: és una iniciativa 100% familiar, respectuosa amb la vida animal i amb producte de proximitat i, quan es pot, de producció ecològica.

Impulsada per l’emprenedora Iolanda Calvet, proposa un àpat informal i divertit amb una carta amb una dotzena d’entrants (braves, tubercles rostits o la cassoleta de provolone vegà), plats lleugers, però reconfortants com els bols (blat sarraí i carbassa o tofu rostit i alvocat), tres tipus de hot-dogs i una quinzena d’hamburgueses elaborades a mà amb una base de verdures, llegums i cereals (com l’Índia, amb albergínia i pastanaga rostida i maionesa de curri, a 9,75 euros; o la Blau, amb formatge blau, nous i ceba caramel·litzada, a 9,95 euros). “En un dia de producció podem arribar a fer 100 hamburgueses. Una feinada immensa!”.

Amb una oferta ajustada de qualitat-preu i elaboració artesana, La Teca vol acostar el concepte de fast good food (menjar ràpid i de qualitat) i sense patiment animal, a tota mena de públic. “Fins ara, els vegans sempre ens hem d’adaptar allà on anem a menjar. Aquí fem que es trobin ben acollits i que els no vegans gaudeixin amb una proposta gastronòmica de qualitat”, reconeix Calvet.

I com va néixer tot? “Com a aficionada, feia pastissos vegans per encàrrec. Amb la família ens vam animar a tirar endavant la food-truck i vam rehabilitar-ne una dels anys 50 i el 2015 va arrencar l’aventura”, explica. Tres anys després, va obrir el restaurant, on les postres, especialment els pastissos i els dònuts amb diferents gustos i farcits, creen addicció.

Els vins i caves són tots de producció ecològica i l’apartat de cervesa té un fort accent local amb cinc propostes de l’artesana Nòmada del sabadellenc Sami Claret i també social, amb la Sikaru, una cervesa de la Fundació Badalona Capaç, elaborada per persones amb diversitat funcional. Pels que no prenen alcohol hi ha te kombutxa, sucs i refrescos ecològics, com una sorprenent beguda de cànem irlandès.

La Teca Burguer / C. Sant Cugat, 8 / Tel: 931415026 / Horari: dm, dj: i dg de 13 h a 16 h i de 20 h a 23 h, dv i ds: de 13 h a 16.30 h i 20 h a 24 h

Dijous, dia de ramen al Kimbo

Augustus Look, un blanc ecològic

Hamburguesa vegana a La Teca

Comentaris
To Top