Ciutat

Abril del 2020: De l’homenatge als herois a la desescalada del confinament

L’abril va ser el mes de l’inici de la desescalada del confinament pel coronavirus. Així i tot, l’atur es desbocava i els ERTO es disparaven, mentre que les residències no tenien prou material. Dit això, el Diari de Sabadell vam fer una edició especial per homenatjar a aquelles persones de la ciutat que van treballar a primera línia durant l’inici de la pandèmia. A sota trobareu un recull de les notícies més rellevants de l’abril.

Repassa la resta de l’any: GenerFebrer, MarçMaig, Juny, Juliol, Agost, Setembre, Octubre, Novembre, Desembre.

Homenatge als herois

El Diari de Sabadell va dedicar una edició per retre homenatge als professionals van donar la cara per combatre la covid-19. Metges, infermers, personal del Sistema d’Emergències Mèdiques, policies… tots ells es mereixien cada dia l’aplaudiment que de manera ja interioritzada els hi dedicàvem des dels balcons i finestres. Des d’aquestes línies, fem extensible el seu reconeixement durant tot l’any, el 2021 i tot el que ha de venir.

Homenatge als professionals que combatien a la padèmia/ D.S.

L’atur es desboca i els ERTO’s es disparen

La crisi sanitària i el confinament va generar la paràlisi pràcticament total de l’economia i una pujada substancial en les dades de l’atur. La pujada de la desocupació el març va ser la més alta de la dècada a Sabadell, Catalunya i a l’Estat. A inicis d’abril, a tot el país s’havien registrat 80.902 ERTO’s, que afectaven a més de 600.000 persones.

Les residències, sense material ni tests

Situació crítica a les residències. La gent gran va rebre el cop més dur de la pandèmia. En l’edició del dia 3 d’abril, el personal de les residències ens explicaven que faltaven proves i material sanitari de protecció tres setmanes després de l’estat d’alarma. Uns dies més tard, el D.S. feia públiques les dades de mortalitat a les residències: havien mort 94 avis i 183 més s’havien infectat de Covid-19 fins al 23 d’abril, segons un informe de la Fiscalia.

Els nens tornen a sortir al carrer 45 dies després

Després de sis setmanes, els nens van poder sortir al carrer. Molts ho van fer aprofitant el dia assolellat i és per això que el Centre de Sabadell es va omplir de famílies passejant. Molta canalla va aprofitar per utilitzar monopatins, bicicletes i patinets, a més de pilotes o, fins i tot, estels. Alguns pares van optar per la frescor i el verd del Parc Catalunya. En principi, la mesura anava acompanyada de restriccions, com el fet de no poder allunyar-se més d’un quilòmetre de casa i l’obligació de mantenir la distància de seguretat amb les persones de risc. A l’hora de la veritat, però, hi va haver una mica de tot, i és que la necessitat de sortir ja era evident en l’entorn.

Un nen juga a la Plaça Catalunya/ VICTÒRIA ROVIRA

Maig del 2020: Els esportistes surten al carrer

Comentaris
To Top