Ciutat

Desembre del 2020: La vacuna de la Covid arriba a Sabadell

El desembre serà recordat per a la història com el mes que la població es va vacunar per primer cop contra la Covid-19. Marina Benavent, de 84 anys, va rebre la vacuna el dia 27 de desembre i també els altres 124 residents de Sabadell Gent Gran i 41 sanitaris del centre. A més, es confirma que l’estació de Can Llong estarà feta el 2025.

Repassa la resta de l’any: GenerFebrer, Març, Abril, Maig, Juny, Juliol, Agost, Setembre, Octubre, Novembre.

L’estació de Can Llong, el 2025

El Ministeri de Transports construirà l’estació de Can Llong, situada a l’oest de Sabadell, abans del 2025. S’ha inclòs la nova parada –que aprofitarà el pas de la línia R4– en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030. El govern de l’Estat ho considera una infraestructura prioritària de l’àmbit vallesà, com el soterrament de les vies a Montcada i Reixac.

El full de ruta del ministeri preveu una inversió total a la xarxa de Rodalies de 6.345,9 milions d’euros aquesta dècada, un 45% en els propers cinc anys (2.902,3 milions d’euros). Fins al 2025, es reserven 239,6 milions d’euros per construir deu noves estacions i 2.243,7 milions més per a la integració i recanvis de vies a la demarcació de Barcelona.

La futura estació de Can Llong (Sabadell), a l’espera / VICTÒRIA ROVIRA

La vacuna de la Covid arriba a Sabadell

Va ser un dia històric: Marina Benavent, valenciana de 84 anys i de la residència Sabadell Gent Gran, va ser la primera a vacunar-se contra la Covid-19 a Sabadell i a la Regió Metropolitana Nord. La segona persona en vacunar-se va ser la resident Vicenta Vega, de 87 anys, i després va ser el torn la directora assistencial del centre Maria Rosa López, de 64. Al llarg del dia 27 de desembre, però, es van vacunar els 124 residents del Sabadell Gent Gran i almenys el 50% dels professionals sanitaris. La segona dosi s’administrarà en unes tres setmanes.

Les infermeres injecten la vacuna de la Covid-19 a Benavent/ VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top