Publicitat
Ciutat

El jutge retira l’acusació de rebel·lió i sedició contra Joan Ignasi Sànchez

El jutge retira els càrrecs de sedició i rebel·lió contra el sabadellenc Joan Ignasi Sánchez i desenes de persones més

Estira i arronsa entre manifestants i policia el 20S / LLUÍS FRANCO

El jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha decidit retirar l’acusació de rebel·lió i sedició a desenes d’investigats pel referèndum de l’1-O i que van ser detinguts el 20 de setembre del 2017, segons ha avançat aquest dilluns Vilaweb. El Diari de Sabadell ha pogut confirmar que Joan Ignasi Sànchez, veí de Sabadell i assessor del Departament de Governació en aquella època, es troba entre els encausats a qui s’han retirat els càrrecs.

La investigació, que va iniciar-se abans de la que instrueix el jutge Pablo Llarena al Suprem, ha estat dirigida pel jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, que ha citat desenes de persones acusades de delictes que anaven de la rebel·lió i la sedició a la revelació de secrets, la malversació, la desobediència i la prevaricació. De fet, segons fonts properes a Joan Ignasi Sànchez, l’alt funcionari de la Generalitat no té constància que se li hagin retirat també els càrrecs per desobediència, dels quals també se l’acusa.

Sobre els càrrecs concrets de sedició i rebel·lió, el jutge reconeix que no és competent per a investigar-los, tot i portar prop d’un any d’instrucció. El tribunal indica també que no veu indicis de la comissió dels delictes, dels quals també s’acusa els presos polítics. Segons Vilaweb, els advocats defensors haurien rebut una notificació del jutjat indicant que “de moment i malgrat que en el seu cas [dels seus representants] no correspondria la instrucció a aquest jutjat, no s’han observat indicis de participació en aquests delictes [rebel·lió i sedició] dels fins ara investigats en aquesta causa”.

Publicitat
Comentaris
To Top