Ciutat

L’Audiència de Barcelona rectifica i envia a presó un dels investigats per la violació múltiple de Sabadell

L’Audiència de Barcelona envia ordre d’empresonar un dels presumptes autors de la violació múltiple de Can Feu

L’Audiència de Barcelona ha enviat a presó provisional Jawad B., un dels presumptes autors de la violació múltiple de Can Feu. L’home, que forma part del primer grup de detinguts per l’agressió sexual, actualment es troba en llibertat provisional amb mesures cautelars. La decisió arriba després d’un recurs de l’advocat de la víctima i del Ministeri Públic, que demanaven el seu empresonament immediat. L’entrada a presó s’ha produït aquest migdia.

Jawad B. no ha estat mai identificat per la víctima com un dels autors i tampoc figura entre els noms coincidents a les proves d’ADN, a diferència de Mohammed A. –en presó provisional– i Khalid O. –fugit de la justícia–. L’Audiència, no obstant, aprecia que podria haver tingut un paper com a cooperador necessari de l’agressió sexual perpetrada a la noia per part de tres individus la nit del 3 de febrer. Dels nou investigats per la violació, ara n’hi haurà dos a presó.

L’advocat de la víctima es tem el pitjor: “L’últim detingut s’escaparà”

L’home va admetre viure amb Mohammed A. a l’antiga sucursal bancària on es va produir la violació, on va ser reconegut per la víctima l’endemà dels fets. Allà mateix, Khalid O. donar algun detall sobre el que va veure aquella nit: “Hi havia molts nois amb una noia entrant i sortint d’allà“, va explicar als agents, el que coincideix amb el relat de la víctima, que va explicar que ell estava present al local. Un testimoni va explicar que l’home va ser un dels assetjadors de la víctima instants abans de la consumació de l’acte criminal.

Amb tota aquesta base d’investigació, l’Audiència de Barcelona considera que hi ha “indicis clars” que Jawad B. va presenciar com es traslladava la víctima, sabadellenca i de 18 anys, fins a l’habitació de la violació “per la força”. Així mateix, revisant les mesures cautelars del titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell, Marcos Melendi, creu que cal enviar-lo a presó davant d’un “altíssim” risc de fuga davant les penes a les quals s’enfronta i la falta d’arrelament a Espanya. Jawad B. tenia una ordre d’expulsió immediata de l’estat espanyol.

Així va ser la nit de la violació

En la interlocutòria de l’Audiència de Barcelona, s’atorguen nous detalls sobre els fets que van tenir lloc la matinada del 3 de febrer, que s’afegeixen a les descripcions explicades pel D.S. a partir de fonts policials i judicials.

Va començar com una nit de festa habitual: la víctima va sortir amb amics als locals d’oci del Centre. En el transcurs de la nit, la noia va ser assetjada per un grup de nois magrebins. La noia va conèixer un home italià, amb qui va compartir una estona fins tancar el local a les sis del matí.

La víctima i l’amic italià van separar-se aleshores. La noia anava cap a casa quan un noi de nacionalitat marroquina es va llançar sobre ella. La va agafar pel coll, la va posar contra la paret i la va començar a tocar per sota la roba. Allà es va produir el primer tocament.

Un dels suposats violadors nega haver estat a la nau de Can Feu la nit dels fets

Segons la víctima, ella va oposar resistència però estava atordida per la gravetat de la situació. Li va dir que la deixés, però estava sola al carrer i era de nit. L’individu la va obligar a anar fins al local ocupat sota el parany que anaven a casa seva. En arribar a l’antiga sucursal, allà hi havia un grup –cinc i sis nois d’entre 25 i 30 anys– que es van discutir en àrab.

Dins del local, la noia va quedar acorralada a la paret. Es va posar a plorar perquè no sabia què anaven a fer amb ella. El mateix noi que l’havia dut fins allà, Mohammed A. segons va apuntar D.S. de fonts policials, la va portar a l’habitació del darrera. La va violar vaginal i oralment, mentre ella en xoc plorava, deia que no i pensava que almenys no la matessin.

Després, van venir dos homes més, que la van tornar a violar, en una de les ocasions fins i tot analment. Un cop els individus van acabar, el darrer violador la va agafar del braç i la va dur al carrer. La noia va escapar cap a un cotxe, on un matrimoni sabadellenc que anava a una cursa a Vic la va rescatar.

Comentaris
To Top