Arxiu

Foment licitarà l’estudi informatiu del tram sabadellenc del Quart Cinturó

5.1 a 4 col

La ministra en funcions de Foment, Ana Pastor, ha anunciat que en els propers dies es licitarà  l’estudi informatiu del tram Terrassa-Granollers del Quart Cinturó. L’alcalde ha reaccionat a tal decisió demanant més inversió a la xarxa ferroviària per ser «el gran dèficit que pateix el Vallès».

En poc més d’una setmana el Quart Cinturó torna a ser notícia arran de la visita de la ministra en funcions a les obres del tram Olesa de Montserrat-Viladecavalls d’aquesta carretera dijous passat.

Ana Pastor va avançar que en els propers dies s’encarregarà l’estudi informatiu del tram Terrassa-Granollers de l’autovia que passa per Sabadell. En aquest sentit, va assegurar que ja existeix una partida consignada en el pressupost per dur a terme aquest tràmit.

La ministra va traslladar la notícia al president de la patronal catalana Cecot, Antoni Abad, amb qui es va reunir dijous. Pastor li va comunicar que el Ministeri «és conscient de la importància estratègica de la Ronda Vallès -nom que també rep l’autovia- per al territori». Segons ha informat la Cecot, els assistents a la reunió han obert «una porta a una col·laboració més directa i a realitzar un seguiment continuat durant el desenvolupament de les obres».

Per la seva part la patronal conjuntament amb la plataforma FEM Vallès, com a entitat «coneixedora i de referència en el territori», s’ha prestat a participar de forma activa per assolir els màxims consensos possibles a mesura que l’obra avanci a la vegada que «buscarà generar el menor impacte a la zona».

La notícia suposa un nou impuls per la construcció del tram de la B-40 aparcat des que al 2013 l’Estat va arxivar l’expedient ambiental perquè havia caducat.

Es tracta d’una part que ha comptat des dels seus inicis amb l’oposició de més de 250 entitats ecologistes, veïnals i estudiantils impulsores de la Campanya contra el Quart Cinturó. Un rebuig al què ara es suma també l’equip de govern de Sabadell.

Comentaris
To Top