Ciutat

Crítiques de la família de la víctima de la violació pel fugit de la justícia: “La nostra filla no pot sortir de casa”

Els familiars alerten de la indefensió de l’agredida i denuncien que el jutge els va negar una ordre d’allunyament

Un dels encausats després de quedar en llibertat amb càrrecs / Lluís Franco

Un greu error“. La família de la víctima de la violació múltiple de Can Feu critica la decisió del jutge de deixar en llibertat amb càrrec de sis dels investigats per l’agressió sexual, després que un dels suposats autors –K.O.– hagi fugit de la justícia. A través d’un escrit, la família ha explicat a D.S. que l’informe genètic definitiu confirma que l’ADN trobat en el cos de la noia correspon al perfil genètic del fugit, del qual no se’n coneix la seva ubicació des del passat 22 de febrer.

La família ha decidit parlar per primer cop davant dels mitjans de comunicació després de considerar que les decisions del titular del jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell, Marcos Melendi, han conduït a una situació d’indefensió per la víctima, veïna de Sabadell i de 18 anys. “La nostra filla no pot sortir de casa“, exposen els familiars, davant la possibilitat que es pugui creuar amb algun dels suposats autors materials de la violació.

En recerca i captura un dels acusats per la violació múltiple de Can Feu

Confirmat: l’ADN és del fugit

Un informe definitiu d’ADN, del passat 27 de febrer, confirma que les restes biològiques trobades al cos de la víctima corresponen a K.O., que es troba en cerca i captura. L’estudi, realitzat per l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses, confirmaria doncs la intervenció d’aquest individu en la violació múltiple perpetrada el passat 3 de febrer en una antiga sucursal bancària de la carretera de Terrassa.

L’antiga sucursal bancària de la carretera de Terrassa, el lloc de la violació múltiple / VICTÒRIA ROVIRA

En aquest sentit, la família considera un “error” que el jutge decidís deixar en llibertat part dels potencials autors dels fets i expressen el seu “total desacord” amb les resolucions emeses pel titular del jutjat. En la primera vista davant del jutge, la defensa de la víctima va demanar l’ingrés a presó immediat per K.O. L’advocat ja va considerar aleshores que existia un “enorme risc de fuga“, com després es va palès amb la fugida de l’individu, que està sent buscat per la policia.

“Por” de trobar-se els agressors

La defensa de la víctima va demanar, davant de l’alliberament amb càrrecs de part dels encausats, una ordre d’allunyament i de no aproximació a l’agredida. Aquesta petició, segons la mateixa família, també va ser denegada del jutge Melendi. Des d’aleshores, la víctima està intranquil·la, viu amb por i no pot recuperar la seva vida.

Moment de la sortida en llibertat d’un dels presumptes violadors / LLUÍS FRANCO

“La nostra filla, una jove de 18 anys, no pot sortir del seu domicili, a no ser que estigui acompanyada, o per tràmits essencials, acompanyada pels Mossos d’Esquadra”, denuncien els pares, que asseguren que la víctima “ha de viure la seva vida quotidiana amb la por de trobar-se al carrer qualsevol dels seus agressors“. Consideren, a banda, que el fet que els suposats autors de l’agressió estiguin en llibertat comporta una situació de risc per la resta de joves de Sabadell i de qualsevol població en què l’agressor es trobi ara.

Crida a la ciutadania

La família considera un error l’alliberament de part dels encausats abans de comptar amb els resultats de les proves biològiques que es van trobar en la víctima. Per aquest motiu, fan una crida a la ciutadania a mostrar el seu “profund rebuig” a la decisió del magistrat.

Una empremta i una identificació de la víctima: noves proves sobre un dels suposats autors de l’agressió sexual

La mateixa víctima i els seus familiars exigeixen que es detingui i es tanquin a presó “tots els autors de la violació múltiple”. Exposen que si no és així, els és impossible “reconstruir les seves vides” i poder viure amb normalitat. Demanen al jutge que reconsideri les seves decisions per “reconduir el greu error”.

Comentaris
To Top