Ciutat

El carrer Sant Pere, un lloc més amable per als vianants

Els veïns han gaudit d'una jornada de música, dansa, titelles i espectacles / Victòria Rovira

El carrer Sant Pere és, des d'aquest matí, un lloc més amable per on passejar. Així ho consideren veïns i comerciants, que han aguantat molts anys d'embussos, brogits de motor, sirenes i contaminació. Després d'unes llargues obres per convertir la calçada i les dues voreres en una sola plataforma exclusiva per a vianants, avui s'ha celebrat una inauguració festiva, amb teatre, ball i música.

"Comerç de Sant Pere, a prop i a peu", hi havia escrit a les catifes dels establiments, que donaven la benvinguda als vianants. Estan completament satisfets amb transformació del carrer, ja que consideren que la restricció de vehicles els donarà un impuls. "Fum, ambulàncies, policia, autobusos... Tothom passava amb vehicle per aquí, era insuportable! Jo, fins i tot, per anar cap a casa feia la volta", expressava la Rosita, que regenta un dels comerços més antics del carrer Sant Pere, la Galeria Rovira. "No ens ho acabem de creure! Ara, a veure si les botigues tornen a posar-se en marxa", afegia la Marta, la seva filla.

Dansa al carrer Sant Pere per inaugurar-lo / VICTÒRIA ROVIRA

Per al Teatre Principal, que avui obria les portes perquè els vianants poguessin conèixer l'escenari i la platea de ben a prop, també és una molt bona notícia. "Això donarà visibilitat al teatre, que és patrimoni de la ciutat", considerava Carmina Martínez, responsable de creació i difusió del servei de Cultura de l'Ajuntament.

"No hi havia vida aquí"

Després d'unes obres que van arrencar el 5 de febrer i que haurien d'haver acabat per Festa Major, els veïns respiren més alleugerits. I estan contents: "M'encanta!", sintetitzava a tall de conclusió la Maria Carme. Una de les intencions d'aquesta acció, impulsada per l'anterior equip de govern, era revitalitzar l'activitat del carrer Sant Pere. "No hi havia vida aquí. Com a molt, hi venies de passada", resumia la Remei, que va viure durant més de quaranta anys al carrer de la Creueta.

L'activitat festiva ha arrencat tímidament a les 11 h del matí, amb un espectacles de titelles. Però, de mica en mica, el carrer ha començat bullir, gràcies a moltes propostes dels establiments: tastets de productes, música, dansa, titelles i molts més espectacles. Fins a la nit, moment en què s'il·luminarà la façana del Teatre Principal, la festa continuarà.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top