Diners

Bici Escapa ultima la seva venda al grup Quadis

El fundador Ramon Escapa, juntament amb el soci Francesc López / o. espinosa

La venda de l’empresa sabadellenca Bici Escapa al grup concessionari Quadis, que factura més de 1.000 milions anuals, es farà efectiva en els pròxims dies. Segons ha pogut saber aquest diari, la negociació és a punt d’acabar i només falta ultimar-ne alguns detalls i firmar l’acord final. La intenció de la compra és crear un grup potent dins del sector de la mobilitat sostenible i de la bicicleta de muntanya, on la companyia sabadellenca és líder i una referència a l’Estat.

El portal especialitzat Trade Bike & Tri ha avançat que la setmana passada ja es va informar  els treballadors i proveïdors de Bici Escapa de la venda de l’empresa a Quadis, que té la major xarxa de concessionaris d’automòbils i tallers oficials de l’estat i ofereix servei a més d’una trentena de marques. Fonts properes a la operació confirmen que la preocupació pel medi ambient i la mobilitat sostenible hauria motivat l’interès del grup concessionari català pel sector de la bicicleta, que arran de la pandèmia encara ha agafat més impuls i ha guanyat pes relatiu al sector de la mobilitat.

El volum de negoci de Bici Escapa i la rendibilitat de la companyia també han estat decisius. El fundador Ramon Escapa, juntament amb el soci Francesc López, han aconseguit que clients d’arreu de Catalunya es desplacin a les botigues de Sabadell i Girona per comprar una bicicleta. I, sobretot, han consolidat la venda online fins a situar-los al capdavant del sector. L’any 2019, la facturació de la companyia va ser superior als 10 milions d’euros. 

En constant expansió

Bici Escapa, que va obrir l’any 1984 i sempre ha estat entre el barri de Gràcia i carretera de Barcelona, és una de les tres empreses de venda de bicicletes que més factura de l‘Estat. La botiga de Sabadell és la més gran d’Espanya, amb 2.200 metres. L’any 2019 van iniciar la seva expansió obrint la botiga de Sarrià de Ter, Girona, un espai de 1.000 metres quadrats situat en una antiga fàbrica de pasta de paper. Es van instal·lar a la ciutat per aprofitar el turisme i l’aposta que s’hi fa pel sector de la bicicleta. La proximitat amb Perpinyà també ha estat clau estratègicament, ja que molts clients de la botiga de Girona són francesos.

Publicitat
Comentaris
To Top