Ciutat

Chacon, sobre la polèmica amb l’informe Machado: “Ens vam espantar”

Chacon i Serracant, en la inauguració de les jornades aquest divendres / VICTÒRIA ROVIRA

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, van inaugurar ahir les Jornades Nomenclàtor 2018 al Casal Pere Quart. Segons ha reconegut aquest vespre la mateixa regidora, aquestes jornades són, oficialment, el segon intent de l’executiu per posar sobre la taula el debat de la revisió del nomenclàtor. Les paraules de Chacon arriben un any després del famós ‘Informe Machado’, que qüestionava una gran quantitat de noms de carrers sabadellencs i que l’Ajuntament va retirar després del rebombori que es va generar.

L’informe el va redactar l’historiador sabadellenc Josep Abad i Sentís -que aquest dissabte serà a les jornades- i proposava retirar noms franquistes o d’alguns escriptors com Machado o Quevedo. La regidora de Cultura ha recordat que la polèmica va sorgir el juliol passat, “tot just, quan iniciàvem aquest camí sobre un informe que ens havia d’ajudar a reflexionar, a obrir les portes, a fer-nos preguntes”, sobre com fer la revisió del nomenclàtor.

Publicitat

“Quan ens va passar allò [la polèmica, al govern], tots plegats ens vam espantar una mica”, va afegir Chacon, que ha detallat que “la política té això, a vegades és molt poruga, i ho vam aturar”. La decisió va ser aturar-ho i parlar amb les entitats. I “la manera de reformular-ho ha sigut girant-ho, començant per unes jornades” que han de permetre “obrir aquesta mirada, introduir elements de discussió, de reflexió, i veure si així podem reprendre aquesta revisió que ens havíem marcat com a objectiu”.

Les jornades segueixen aquest dissabte i compten amb la col·laboració de les entitats que estan dins del grup de treball sobre el nomenclàtor, integrat per Amical de Mauthausen, CCOO-Vallès Occidental, Centro Cultural de Torre-romeu, Fundació Bosch i Cardellach, Òmnium Cultural de Sabadell, UES, Universitat Popular de Sabadell i Sabadell per la República.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top