Ciutat

Sabadell tindrà una capella d’adoració perpètua

L’església de l’Immaculat Cor de Maria serà el primer oratori del Vallès obert 24 hores i el cinquè de Catalunya

La capella –situada a la Plaça del Doctor Robert, 3– ja tenia adoració eucarística durant el dia / VICTÒRIA ROVIRA

Vint-i-quatre hores d’adoració eucarística continuada i en silenci, tots els dies de l’any. Aquest és el repte que s’han marcat els feligresos de l’església de l’Immaculat Cor de Maria [“Els Padres”] i d’altres parròquies de Sabadell; que el proper 13 de maig inauguraran la primera capella d’adoració perpètua del Vallès. La cinquena de Catalunya.

Unes 400 persones ja s’han compromès a cobrir algun dels torns d’oració, amb l’objectiu que l’església estigui oberta dia i nit, i sempre hi hagi algú resant davant el Santíssim Sagrament. “Serà un cor bategant al bell mig de Sabadell, obert les 24 hores per a qualsevol que passi i vulgui entrar”, explica Mossèn Oriol Pallàs, rector de l’Immaculat Cor de Maria.

Coincidint amb l’Aplec de La Salut, la comunitat celebrarà una processó solemne des de la Parròquia de Sant Fèlix fins a l’Immaculat Cor de Maria, on s’instal·larà el pa eucarístic per a la seva adoració. El Bisbe de Terrassa i Sabadell, Josep Àngel Saiz, presidirà la missa a les set i mitja de la tarda i donarà per inaugurada la capella. L’acte és obert a tothom. “És una data molt assenyalada perquè aquest any coincideix amb el dia de la Verge de Fàtima i amb la festa de la Mare de Déu de la Salut”, afegeix Mossèn Pallàs, que rumia el projecte d’una capella d’adoració perpètua des de fa més de deu anys.

“Fa tres anys el senyor Bisbe em va nomenar rector de l’Església [on ja es feia adoració diurna] i vaig començar a resar i a posar als peus de Maria la idea de fer una capella d’adoració perpètua. També vaig demanar als feligresos que comencessin a pregar per aquesta intenció”, relata Mossèn Pallàs, “fa un parell d’anys uns amics em van presentar el Pare Justo Lofeudo i em van dir que el seu carisma, entre d’altres, era fundar capelles d’adoració perpètua. Abans d’aquesta Setmana Santa em van dir que el Pare Lofeudo vindria per aquí i que si havia pensat alguna cosa. I llavors és quan vam començar a donar a llum tot això”.

Membre de la comunitat francesa dels Missioners de la Santa Eucaristia, el Pare Lofeudo ha dedicat tota la seva vida a obrir capelles d’adoració perpètua arreu del món. “Una capella d’adoració és un far de llum que ens orienta en la nit del món”, explica Lofeudo, acabat d’arribar de Polònia, “vivim en un món ple de soroll, i aquest és un espai de silenci reparador. Un silenci on una presència, Déu, parla”. “Estem posant a Déu en el centre de la vida personal de la vida familiar i de la vida de la ciutat. És un centre d’irradiació”, conclou el Pare Lofeudo.

Comentaris
To Top