Ciutat

Es concreten les mesures de l’estat d’alarma decretat a Espanya

Abans de la compareixença pública de Pedro Sánchez, reunit en el Consell de Ministres Extraordinari, han transcendit algunes mesures que s’aplicaran com a conseqüència de l’estat d’alarma decretat a Espanya per frenar l’expansió del Coronavirus. El paquet de mesures extraordinàries inclou: limitar la circulació de vehicles i el moviment de persones, restringir l’obertura d’aeroports i estacions de ferrocarrils i limitar l’obertura d’establiments als de primera necessitat; és a dir, farmàcies i negocis d’alimentació.

Encara que el document no és oficial, fonts de l’executiu espanyol han informat que la limitació del moviment de persones no inclourà desplaçaments per comprar medicaments o aliments, per anar a treballar, a centres sanitaris o a cuidar infants. Previsiblement, la mesura entrarà en vigor a partir de dilluns al matí i, en principi, tindria una durada de 15 dies.

Està previst que els ministres de Defensa, Interior, Transports i Sanitat, sota la supervisió de Pedro Sánchez, adquireixin competències a tot l’Estat, la qual cosa implicaria, per exemple, que els Mossos d’Esquadra recaiguin sobre la responsabilitat de Fernando Grande-Marlaska.

El principal objectiu de les mesures és evitar col·lapse del sistema sanitari de les Comunitats Autònomes. El nombre de contagis a l’Estat espanyol ja s’aproxima als 6.000.

És la primera vegada?

L’última vegada que es va declarar va ser el 2010, amb la vaga de controladors aeris. En aquest cas, però, la naturalesa del decret és completament diferent.

Comentaris
To Top