Ciutat

La FAVS reclama que no es tanqui el CAP del Poblenou davant de la seu de l’Institut Català de la Salut

Manifestació de la FAVS davant de la seu de l'ICS / DS

Una vintena de persones de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) s’han manifestat davant de la direcció de l’Institut Català de la Salut (ICS) al Vallès Occidental, situada a la Rambla, per demanar millores a l’Atenció Primària i per reclamar que no es tanqui el CAP del Poblenou. De fet, han expressat la intenció de repetir cada dimecres al matí la convocatòria per aconseguir que s’atenguin les seves reclamacions.

Sobre el CAP del Poblenou, la FAVS exigeix “el retorn de l’assistència prestada abans de la pandèmia, ampliant-ne els serveis amb especialitats com la pediatria”.

La FAVS també demana més recursos per l’Atenció Primària, “amb una dotació econòmica que arribi al 25% del pressupost global de Salut, tal com recomana l’OMS”. També que es recuperin les visites presencials “amb temps raonables i sense llistes d’espera abusives”, ja que la via telefònica “està als antípodes de la medicina de proximitat que ofereix el metge de la família”.

Un altre dels punts a denunciar ha estat “les previsions de concentració de la pediatria”, ja que consideren que aquest servei hauria d’oferir-se a tots els CAPs. Per altra banda, la FAVS considera que, per frenar el contagi de la Covid, s’hauria de multiplicar el nombre de rastrejadors, una figura que demanen que no pot recaure en personal de l’Atenció Primària.

Comentaris
To Top