Publicitat
Oci i cultura

Ningú s’escapa dels ciclops de Martí Sáiz, ni tan sols els VIP universals

El dissenyador Martí Sáiz estrena botiga ‘on-line’, en què comercialitza les caricatures de personatges mundials amb forma de ciclop

La primera caricatura que va fer Sáiz és la de ‘M. Rajoy’ / VICTÒRIA ROVIRA

L’escena va passar ja fa anys: el dissenyador Martí Sáiz llegia L’Odissea amb un dels seus dos fills, tractant d’explicar-li la narració. Sobtadament, van aparèixer els ciclops, aquells éssers mitològics de la Grècia clàssica, que van captivar Sáiz. “Va ser una casualitat que em quedés fascinat per aquest idea”, explica. Gegants i cavernaris, a L’Odissea d’Homer eren reflectits com uns pastors que vivien a Sicília, salvatges i caníbals, que no tenien por ni dels homes ni dels Déus.  

Sáiz, dissenyador gràfic i director d’art a l’estudi Cèl·lula Acció Creativa, va començar llavors a experimentar amb la caricatura. Justament, basada en el ciclop: personatges VIP i universals als quals representa amb sol ull, ben al mig del front. Com ara Albert Einstein, Mahatma Gandhi, Woody Allen i les seves ulleres, la Reina Isabel II, el recentment desaparegut Diego Armando Maradona… 

Martisaiz.com

Amb els anys, les pinzellades s’han convertit en una trentena de caricatures realitzades, que ara comercialitza mitjançant la seva recentment estrenada botiga on-line (www.martisaiz.com). El seu preu oscil·la entre els 25 i els 69 euros, depenent de la mida triada (n’hi ha de 13×18 cm, 30×40 cm, 50×70 cm i 61×91 cm). De fet, aquestes mesures s’ajusten als marcs d’Ikea, per facilitar un cert estàndard; les còpies de les quals s’envien a una impremta de la Concòrdia.

Tot i que ara només ven les làmines dels ciclops, en un futur pròxim també té intenció de comercialitzar les aquarel·les amb estampes de platja que pinta les tardes d’estiu.

Publicitat
Comentaris
To Top