Diners

L’1×1 de les ‘start-ups’ de Sabadell

La Cambra de Comerç de Sabadell dona certificats digitals a empreses

A continuació, us detallem a què es dediquen 8 de les 31 start-ups que té Sabadell. Cal tenir en compte que Sabadell és el cinquè municipi de Catalunya en nombre d’habitants (215.760, segons dades de 2022 de l’Idescat), però, en canvi, ocupa la tercera posició en el rànquing de localitats amb més empreses emergents actives.

Qida

La start-up sabadellenca Qida es dedica a l’atenció domiciliària integral i té presència a Catalunya, la Comunitat de Madrid, País Basc i Navarra. L’empresa emergent, fundada el 2018, ha atès en els seus habitatges a més de 3.500 famílies durant el 2022, un any en què ha facturat 40 milions d’euros, multiplicant per 2,5  la seva grandària respecte a l’any anterior. El seu fundador és el sabadellenc Oriol Fuertes, que aquest mes ha estat reconegut per la seva tasca emprenedora per l’ESIC Business & Marketing School. 

Qida

Imatge de part de l’equip de Qida / CEDIDA

Oasis Hunters

Oasis Hunters, creada l’any 2020, ofereix escapades rurals secretes i de proximitat per tot el territori espanyol: els clients descobreixen el seu destí només 48 hores abans. El 2022 ha sigut l’any de la consolidació de l’empresa emergent: ha tancat l’any amb 400.000 euros en vendes, un 200% més que l’any anterior. A més, Acció l’ha distingit recentment com una de les start-ups amb més potencial de Catalunya. El sabadellenc Joshua Molina és el cofundador i conseller delegat de la companyia.

Joshua Molina Oasis Hunters

El cofundador i CEO d’Oasis Hunters, Joshua Molina / LLUÍS FRANCO

Qualla

Qualla, nascuda el 2017, disposa d’una aplicació que permet posar ordre durant la recollida dels infants a les escoles, extraescolars, clubs esportius i casals d’estiu. Ja són uns 8.000 usuaris que fan servir l’eina i es calcula que la plataforma ha registrat fins al moment 420.000 recollides. Aquest 2023, la start-up ha guanyat un premi de la Xarxa Onion per la seva tasca emprenedora. El guardó el va recollir el fundador i conseller delegat de Qualla, el sabadellenc Carles Porta. 

Qualla Carles Porta

El fundador i CEO de Qualla, Carles Porta / CEDIDA

Carles Porta (Qualla): “Hem creat un producte innovador, ens cal temps per donar-lo a conèixer”

Nester

Nester compta amb una plataforma dedicada a automatitzar i facilitar els processos per aconseguir un habitatge. En només deu mesos des de la seva creació, l’empresa emergent ja supera els mil immobles d’arreu de l’Estat. La intenció de la start-up és fer el salt internacional abans de l’any 2024. Els fundadors de Nester són els sabadellencs Kàstor del Olmo i Alex Purull. 

Nester

Els fundadors de Nester, els sabadellencs Kàstor del Olmo i Alex Purull/ LLUÍS FRANCO

Plazy

Plazy neteja cotxes a domicili i de forma ecològica, a mà i sense aigua. La start-up, nascuda el  2020, opera a tots els municipis del Vallès Occidental i a la ciutat de Barcelona, tot i que aquest 2023 pretén expandir-se diferents ciutats de l’Estat, com Madrid. Plazy, que va tancar fa uns mesos una ronda de finançament de 350.000 euros, va tancar el 2022 amb uns 250.000 euros de facturació (+400%). El seu fundador és Davide Brea, gallec resident a Sabadell.

Cristina Lozano, mànager d’àrea de Plazy, i Davide Brea, CEO de l’empresa /
vICTÒRIA ROVIRA

Eurek Technology

Eurek Technology és una empresa emergent creada l’any 2015 que disposa de dues línies de negoci. D’una banda, compta amb Airk Drones, divisió que fabrica drons capaços de controlar incendis, ajudar els Bombers en les tasques de rescat de persones i transportar armilles salvavides als vaixells. I, de l’altra, dispoa de Kaleidoscopic Interface, que dissenya tecnologies d’intel·ligència artificial per a sales d’escape room. El fundador de la ‘start-up’ és David Matanzas.

David Matanzas, propietari d’Eurek Technology / CEDIDA

Deale

Deale es dedica a la digitalització del procés de compravenda de petites i mitjanes empreses. La plataforma compta amb 1.500 usuaris, la meitat dels quals són inversors. Més de 2.000 empreses també estan registrades a l’eina de l’empresa, que va ser creada el 2021. El 2022 Deale va ser distingida com la ‘start-up’ més innovadora de l’Estat. El seu fundador i CEO és el sabadellenc Gerard Garcia. 

Deale Gerard Garcia

El CEO i fundador de Deale, Gerard Garcia / LLUÍS FRANCO

Allogio

Allogio dissenya, produeix i comercialitza fundes per a telèfons intel·ligents iPhone adaptades a les últimes tendències. La companyia ha crescut a bon ritme des de la seva creació (2016) i ja ven el seu producte a través de la seva pàgina web a més de 15 països. Espanya, Alemanya, França i Itàlia són els seus principals mercats. Els seus fundadors de la ‘start-up’, que factura uns 180.000 euros anuals, són els emprenedors Pol Ros i Óscar Subirana. 

Allogio Pol Ros

El cofundador d’Allogio, Pol Ros / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top