Diners

Escapades rurals amb un destí sorpresa

Els dos fundadors d’Oasis Hunters / LLUÍS FRANCO

Han convertit la seva afició en una aventura empresarial. Joshua Molina i Marina Teixidor, dos joves sabadellencs de 26 anys, s’escapaven sovint per Catalunya per trobar llocs rurals on fugir de la gran ciutat. Aquest era el seu secret i “de broma” els anomenaven oasis. Durant set anys, la parella va recórrer el territori per allotjar-se en masies i descobrir racons on poguessin passar un cap de setmana únic enmig del paisatge, la gastronomia i els costums locals.

A principis del 2019, van decidir que aquest hobby es podia convertir en un negoci. Van testejar el mercat i durant un any i mig quan sortien de les respectives feines, a la tarda, es reunien per desenvolupar el projecte. Ho van fer amb fons propis, procedents d’estalvis. Si més no, la Marina va deixar la seva feina com a publicista el febrer. Inicialment, el llançament de l’empresa s’havia de fer el març, però la irrupció de la pandèmia va esguerrar aquests plans. Finalment, Oasis Hunters va néixer el juliol coincidint amb la desescalada i l’aixecament de les restriccions. Aleshores, el Joshua també va deixar la seva feina com a enginyer.

Geolocalitzar els usuaris

Oasis ofereix escapades rurals sorpreses de proximitat. Per fer-ho possible, la parella sabadellenca va desenvolupar un motor de reserves propi. De fet, es geolocalitza l’usuari, que ha d’indicar el nombre de persones que hi aniran, d’on sortirà amb el seu vehicle propi, quant temps vol conduir fins a l’oasi i la data de la sortida. “Una de les peculiaritats és la sorpresa, es contracta l’experiència, però no saps on vas”, explica Molina. De fet, els usuaris poden reservar els paquets d’una, dues o tres nits, però descobreixen el destí 48 hores abans de l’escapada. Aquesta informació, a més, ve acompanyada d’una guia interactiva que s’acobla a Google Maps amb recomanacions gastronòmics, de pobles amb encant, activitats esportives o culturals, tast de vins i vols en globus, entre altres. Aquestes activitats compten amb descomptes gràcies als convenis d’Oasis Hunters.

La Covid-19 en va aturar el llançament, però “hem tingut molt bona acollida”, constata Teixidor. Unes 250 persones ja s’han escapat amb la start-up sabadellenca, i alguns d’ells comencen a repetir. Amb les restriccions perimetrals, les reserves s’haurien d’haver frenat. Però no ha estat així. L’empresa ha duplicat vendes gràcies a la línia de vals regals per Nadal, en què s’ofereix la possibilitat de fer l’escapada durant un any.

Per tot plegat, els dos emprenedors sabadellencs encaren amb bones perspectives el 2021. Si més no, Oasis Hunters ha estat seleccionada per formar part de l’acceleradora de start-ups Atticolab, que està liderada per Quino Fernández. Amb aquest programa, l’empresa sabadellenca ja prepara la seva expansió per oferir les seves escapades rurals a tot el territori espanyol.

Comentaris
To Top