Publicitat
Ciutat

Les obres del Portal Sud començaran el 2021

Les obres del Portal Sud es posaran en marxa en el 2021. El ple municipal ha aprovat aquest dimarts el Pla especial urbanístic, pas previ a redacció del projecte constructiu que haurà de transformar un dels principals accessos de Sabadell. Segons fonts municipals, les obres podrien començar aleshores després de realitzar la licitació. L'actuació final arribarà després que el Govern hagi desbloquejat la cessió d'uns terrenys a la gestora aeroportuària espanyola Aena, una tasca pendent que ja havia implicat la preparació de canvis urbanístics per part dels governs Fernàndez-Serracant.

El Portal Sud tindrà un cost previst de 5,3 milions d'euros, sufragats parcialment per l'Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona, que preveia aportar una partida de 2 milions d'euros en els pressupostos de 2019. La partida de la institució provincial ara està en dubte després que l'obra s'hagi demorat en repetides ocasions. La infrestructura suposarà una nova entrada al sud Sabadell des de la C-58 i donarà accés al polígon de Sant Pau de Riu-Sec, una zona amb potencialitat urbanística.

L'acord de l'intercanvi de terrenys (1.500 metres quadrats) entre l'Ajuntament i Aena –gestora de l'Aeroport de Sabadell– ha permès trobar sortida a aquest projecte, que han perseguit diversos executius a Sabadell. En el ple municipal, tant els exalcaldes Juli Fernàndez com Maties Serracant han reivindicat la seva gestió i el projecte inicial –presentat el 2017–, al que s'ha afegit l'alcaldessa, Marta Farrés, que ha posat en relleu que el seu executiu haver tancat l'acord amb la gestora aeroportuària.

Publicitat

Projecte previst pel govern quadripartit del Portal Sud / CEDIDA

Què serà el Portal Sud?

El Portal Sud preveu la transformació del sud-oest de la ciutat amb un nou accés viari. En el projecte inicial, es preveia la creació d’una rotonda i un carril soterrat per als vehicles, juntament amb un carril separat per a bicicletes i vianants. Ha implicat una negociació amb la Generalitat –titular de la carretera C-58–, la Diputació de Barcelona, Sant Quirze del Vallès –la població limítrof afectada– i Aena, propietària de l'Aeroport de Sabadell.

El projecte se centra en una rotonda estarà situada per sobre d’on ara hi ha la carretera de Bellaterra –la via que envolta l'aeroport i que va ser cedida fa uns anys–. La rotonda tindrà quatre sortides: una que connectarà directament amb un lateral de la C-58 mitjançant un viaducte sobre el Riu-sec; una cap al nord que acabarà en una nova rotonda entre els carrers Carles Buigas i Victor Balaguer; una que connectarà amb la Gran Via per nord-est; i una al sud que enllaçarà amb la Carretera de Bellaterra. També es preveu un pas soterrat entre la carretera de Bellaterra i la Gran Via.

4 propostes de futur de l’Aeroport de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top