Publicitat
Ciutat

Mor una noia del Grup Escolta Xaloc en caure per un barranc al Parc d’Ordesa

Una noia de quinze anys del Grup Escolta Xaloc ha mort aquesta matinada en un accident al Canyó d'Añisclo, al Parc Natural d’Ordesa, al Pirineu d'Osca. Sembla ser que la noia estava fent una travessa nocturna amb la resta del grup quan cap a les 11 de la nit va caure per un barranc a la zona del Valle de Vio. El xoc traumàtic de la caiguda li hauria provocat el trencament dels dos fèmurs. Degut a la manca de cobertura per donar avís de l’emergència fins a les tres de la matinada no ha estat possible avisar a la Guàrida Civil. El rescat amb helicòpter fins a la població d’Ainsa no s’ha pogut fer fins a tres quarts de set del matí quan s’ha enlairat des de Benasque. En el moment d’accedir on es trobava la noia accidentada la jove ja era morta, segons ha informat el govern d’Aragó. La resta de membres del grup format per 23 menors i tres monitors han estat avacuats en helicòpter a Ainsa.

El Grup Escolta Xaloc va ser fundat l’any 1972, quan el germà marista Felip Gallifa i Maqueda (1950-2006) va decidir fer una travessa pels Pirineus amb un grup d’alumnes del Col·legi Maristes Sabadell. A partir d’aquí s’engegà el projecte que, fins a dia d’avui, té el seu fonament en educar i transmet valors per tal que els infants i joves puguin créixer amb empenta i autonomia dins la nostra societat. L’any 1977 va adherir-se al CMS (Centre Marista Escolta) juntament amb 8 agrupaments més d’arreu de Catalunya. Amb la desaparició del col·legi Maristes Sabadell l’any 2008, el Grup Escolta Xaloc, va passar a formar part dels 140 caus que constitueixen Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) adjuntant-nos a la seva proposta educativa. Le canyon d'Anisclo vu du Mondoto

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top