Oci i cultura

Impaktes Visuals celebra el 13é aniversari amb un record per al Treze

El grafiter Werens, a la botiga Impaktes Visuals / ÓSCAR ESPINOSA

Si hi ha un centre neuràlgic del grafit i l’street art a Sabadell, és el número 15 del carrer de Sant Francesc. Impaktes Visuals -la botiga/galeria que va inaugurar el Werens el 2005- celebra demà al vespre 13 anys amb una festa i un record.

“Acomplim tretze anys, justament l’any que en Treze, un dels millors artistes d’art urbà del món i amb qui hem compartit tants projectes, ens ha deixat”, escrivien des d’Impaktes Visuals, rememorant la figura del grafiter sabadellenc que va traspassar a inicis d’aquest any, després d’una lluita contra el càncer. “És una gran pèrdua pel món de l’art, però a nosaltres el seu entusiasme ens esperona a seguir i a créixer”, continuen.

13 anys de picar pedra

Sota aquest aniversari hi ha molta feina de formigueta. “Ho veig com la recompensa després de molts anys de treball”, explica el Werens, recordant els 35 anys que porta pintant parets. Impaktes Visuals va nèixer en un moment incert i difícil: “era una època on érem censurats i perseguits, i volíem un nucli on els artistes de grafit poguéssim trobar-nos”, rememora el grafiter.

El local era en aquell moment l’estudi privat del Werens, i primer el van transformar en una galeria de street art. Un any després, buscant més trànsit de gent -“la gent només venia a les inauguracions, buscant el pica-pica!”, riu l’artista- van inaugurar Impaktes Visuals com a botiga. Des d’ençà, el local s’ha transformat en un nucli creatiu, acollint exposicions d’artistes internacionals, programant sessions de DJ i veient com els joves talents creixen fins a transformar-se en artistes consagrats.

“És molt maco veure com gent que venia amb els seus pares a comprar els primers esprais ara són grafiters de renom!”, destaca el Werens. Per celebrar-ho, conviden a tothom demà, dijous 20 de desembre, a les 20h:

Comentaris
To Top