Publicitat
Ciutat

Aquest dissabte, un regal nadalenc d’artistes locals amb el Diari de Sabadell

Pintures de Jordi Roca, ‘Werens’, Ricard Efa i Pep Sallés 'embolicaran' el D.S. / LLUÍS FRANCO

Una representació dels màxims exponents de l’art sabadellenc il·lustrarà el Diari de Sabadell d’aquest dissabte. Jordi Roca, Ramon ‘Werens’ Puig, Ricard Efa i Pep Sallés han fet una pintura personalitzada i única per celebrar el Nadal amb els lectors del D.S. Són quatre làmines que cobriran l’edició d’aquest dissabte amb una coberta especial que podreu guardar per sempre.

Jordi Roca i Tubau va néixer a Ripoll però des de petit viu a Sabadell. La seva obra gira al voltant de la figura humana i sempre l’acompanya el simbolisme. És una de les referències fonamentals per entendre el panorama de les Belles Arts a la ciutat i un dels creadors que més ha retornat a la ciutat que el va acollir. L’any 1966 va fer la seva primera exposició al Cercle Sabadellenc, i la seva obra s’ha exposat tant en poblacions catalanes com estrangeres.

També pintor és Pep Sallés, que combina aquesta passió amb les facetes de dissenyador i escenògraf. Sallés segueix les línies mestres de l’escola de la Bauhaus, i en la seva obra predominen les formes geomètriques de tonalitats planes, l’espontaneïtat i la mescla d’estils heterogenis.

Werens pinta, però no ho fa sobre tela ni sobre fusta, sinó que el seu quadre és la mateixa ciutat de Sabadell. Ramon Puig és el màxim exponent d’una generació de grafiters que s’expressen amb l’esprai a la mà i que posen l’ànima directament a les parets. Entre les seves obres, figures nadalenques com el caganer del carrer de la Borriana o d’altres abelles en diferents punts de la ciutat.

El quart artista que col·labora en aquest regal de Nadal del D.S. és Ricard ‘Efa’ Fernández, dibuixant de còmics i autor d’obres com ‘Sola’, ‘Monet’ o ‘El soldado’. Efa és el cap visible del col·lectiu local Bafarada i ha trobat en les vinyetes i la narrativa gràfica la seva veu pròpia.

Publicitat
Comentaris
To Top