Ciutat

Primàries Catalunya es prepara a Fira Sabadell

La candidatura independentista assegura que continuarà endavant amb o sense el suport dels partits polítics

D'esquerra a dreta: Josep Manuel Ximenis, Jordi Folch, Anna Arqué i Jordi Graupera / Óscar Espinosa

Queda poc més de quatre mesos per les eleccions municipals del 26 de maig i Primàries Catalunya comença a prendre forma. Barcelona va ser la primera ciutat en escollir la seva llista. Les llistes dels altres 100 municipis que hi participen, es coneixeran el proper 23 de febrer. Per començar a preparar-se, l’organització ha muntat una jornada formativa a Fira Sabadell aquest dissabte, on s’han tractat temes com l’organització, la campanya, la logística i la comunicació.

Les ponències han anat a càrrec de Jordi Graupera, el cap de llista de Primàries Barcelona; Josep Manuel Ximenis, coordinador de Primàries Catalunya; Jordi Folch de Primàries Sabadell; Anna Arqué, portaveu de Primàries Catalunya; Joan Solé, redactor en cap de Republica.cat; Alexis Llobet, corrector de PEN català i Daniel Planas.

“Les expectatives ens han superat; les jornades han estat excepcionals”, assegurava Josep Manel Ximenis, coordinador de Primàries Catalunya. “Una jornada de formació és important. Estem en un moment innovador, en un procés trencador; i és important aprendre entre tots. Tots tenim molt a dir i tots tenim molt per aprendre”, destacava.

 Regeneració política i crítica als partits

Els objectius de Primàries Catalunya són clars: regenerar la política, fer realitat el mandat de l’1 d’octubre i convertir la ciutadania en l’eix central de la política. “Volem transformar el país i volem fer-ho des de la base. Volem proposar el talent de molta gent que habitualment queda ocult, perquè els partits polítics no permeten que aflori”, assegurava Ximenis.

“Les primàries són un mecanisme innovador. És molt important explicar a la ciutadania què quan nosaltres parlem de l’1 d’octubre i de regeneració, ho fem amb el convenciment de que podem fer-ho realitat”, explicava Anna Arqué, portaveu de Primàries Catalunya. També advertia a la resta de formacions independentistes: “Volem sumar per guanyar; però qui no vulgui, que entengui que nosaltres seguim presents”.

Publicitat

Estem farts del politiqueig, de la condescendència i del servilisme que existeix al voltant dels partits”, assegurava Arqué i afegia que Primàries “recull la sensibilitat de totes les persones que estan disgustades”. “No volem que cap català es quedi a casa el 26 de maig”, rematava.

Pel seu cantó, el cap de llista per Barcelona, Jordi Graupera, ha assegurat que queden “4 mesos per construir un nou espai polític a Catalunya”. Graupera també s’ha mostrat crític amb la resta de forces polítiques. “Si permetem que els discursos actuals, que són discursos de rendició i de bunquerització, que es protegeixen a través de les xarxes clientelars, amb el control social de la gent a través dels mitjans i el xantatge emocional... si deixem que això quedi impune en unes eleccions, seran impunes amb el que sigui”, argumentava Graupera.

Primàries a Sabadell

A Sabadell ja hi ha 1.000 electors inscrits en el procés de primàries. “Esperem que aquesta xifra es multipliqui”, explicava Jordi Folch, membre de Primàries Sabadell, que també ha confirmat que hi ha almenys dos candidats en el procés. Folch també ha animat a sumar persones que participen de diferents entitats i associacions de la ciutat dins del projecte.

Sobre si el procés tirarà endavant o no, assegura que caldrà veure que passa a partir del 8 de febrer. “En funció dels votants i candidats que tinguem inscrits, llavors valorarem si tirem endavant o no”, explicava Folch.

L’objectiu de Primàries és sumar també a totes les forces independentistes. Per ara, a Sabadell això no queda massa clar. Folch ha assegurat que encara no hi ha una resposta clara, però “encara estem negociant”. Tot i això, Primàries Sabadell ha assegurat que continuarà endavant, i que en cas d’una victòria independentista, hi hauria suport a la resta de forces.

Primàries Sabadell no descarta ser la quarta opció si JxS, ERC i la Crida no s’hi sumen

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top