Diners

Prevint obre una nova seu a Sabadell

Chakir El Homrani ha visitat les noves instal·lacions de Prevint / ÓSCAR ESPINOSA

Prevint, societat de prevenció de riscos laborals, ha inaugurat una nova seu a Sabadell. L’acte, que ha comptat amb la presència de bona part classe política i econòmica de la ciutat, ha estat presidit pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. Es tracta de l’oficina número 14 de la companyia a Catalunya.

El conseller ha assenyalat que el treball segur i de qualitat “és la millor manera de tenir una societat cohesionada i amb capacitat de creixement”. En aquest sentit, ha alertat que hi ha “un augment dels accidents laborals”. Aquest increment s’explica pel creixement econòmic, però ha fet una crida per no entrar en la resignació. Per això, ha demanat que es torni a posar en el centre la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, per treballar des de la prevenció abans que prendre mesures paliatives. El Homrani ha demanat “concertació social per diagnosticar, acordar i executar” les polítiques de prevenció laboral.

Precisament, el president de la societat, Josep Bombardó, ha volgut destacar que l’objectiu és que Prevint sigui soci dels seus clients, que considerin l’assessorament en prevenció “una inversió per les persones i no una despesa”. Bombardó ha afegit que “els empresaris sabem que estem en èpoques de grans canvis, la digitalització i el treball cooperatiu genera noves patologies, riscos i desafiaments. La tecnologia no sols és per automatitzar processos, també ha de ser per millorar els entorns de treball i la vigilància de la salut dels treballadors.”.

L’empresa, que ofereix assessorament i sensibilització en matèria de prevenció, va néixer el maig del 2006 en compliment del RD 688/2005, per donar continuïtat a les activitats preventives iniciades pel Servei de Prevenció de Mútua Intercomarcal. A mitjans de 2015, la Fundació per la Indústria de Sabadell va comprar Prevint.

Comentaris
To Top