Oci i cultura

L’Astronòmica celebra 1.000 conferències aquest dimecres

Un astronauta a l'espai / NASA (Unsplash)

En realitat, el Big Bang no va ser una explosió. “Els experts ara ho descriuen com el desglaç d’un estanc, a poc a poc i per parts”, explica la Florence Libotte, una de les organitzadores de les conferències setmanals que tenen lloc a l’Astronòmica de Sabadell cada dimecres. Curiositats com el mal batejat Big Bang ompliran la xerrada de demà, impartida per l’astrònom de Calar Alto i divulgador científic David Galadí.

Cosmologia raonable. Desfent mites i concepcions errònies és el títol de la ponència, que tindrà lloc aquest dimecres 13 de febrer, a les 20h. És una xerrada molt especial per a l’Astronòmica: amb aquesta, l’entitat sabadellenca arriba al número 1.000. “La primera conferència va ser el 10 de gener de 1990, sobre els eclipses dels satèl·lits de Júpiter, i des d’aleshores hem crescut molt”, comenta Libotte, i afegeix que amb el temps l’Astronòmica ha anat convidant cada vegada més a experts externs, com catedràtics, investigadors i professors universitaris. “El prestigi i el rigor han augmentat”, destaca.

“En aquests gairebé 30 anys de conferències, el coneixement de l’univers ha canviat moltíssim, i ens hem volgut mantenir al dia”, destaca Libotte. Una cosa, però, s’ha mantingut inamovible: “la base de l’Astrònomica era i és donar a conèixer l’univers, des del sistema solar fins als orígens”.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top