Ciutat

L’urbanització de la llosa del pont de la C-58, a debat a Can Llong

L’Ajuntament i una vuitantena de veïns es reuneixen per definir els usos i urbanització de la plataforma entre Can Llong i Castellarnau

La llosa sobre la C-58, entre els barris de Can Llong i Castellarnau, al maig del 2018 / D. S.

El Centre Cívic de Can Llong ha acollit una nova trobada veïnal per debatre els possibles usos i urbanització de l’espai obert amb la construcció de la llosa que cobreix la C-58 entre l’Avinguda d’Estrasburg i el Carrer Sarajevo. A la Taula de Can Llong –nom amb que s’han batejat les trobades– hi han participat al voltant d’una vuitantena de veïns i veïnes dels barris de Can Llong i de Castellarnau, que tenen la C-58 per frontera.

El maig de l’any passat l’Associació de Veïns del barri va proposar habilitar la plataforma com a pàrquing públic. La reivindicació veïnal responia a una manca de places d’aparcament, generada en part per canvis de mobilitat aprovats per l’Ajuntament al febrer. Les actuacions municipals van consistir en ajustar la programació dels semàfors a la Plaça de Còrdova, i modificar-hi els estacionaments. Les mesures van resoldre les retencions a la sortida de la C-58 però, segons els veïns, va agreujar els problemes d’aparcament.

El pàrquing sobre la llosa ha estat doncs, una de les propostes sobre la taula, però no l’única. El regidor d’espai públic de Sabadell, Xavier Guerrero, va comentar dimecres a Twitter que a les trobades de la Taula de Can Llong hi està havent “Molta participació i moltes idees i propostes”. “Entre totes i tots dissenyem l’espai públic, mentre es genera xarxa i dinàmiques positives al barri”, va afegir el regidor.

Treball grupal i veïnal

Les trobades s’estan organitzant en forma de grups de debat, segons ha informat l’Ajuntament. La darrera reunió ha començat amb una explicació de personal tècnic de l’Àrea de Cohesió Territorial de l’Ajuntament sobre la proposta. En total s’han format sis grups que han debatut, d’una banda, els aspectes actuals de la urbanització que cal mantenir, i d’una altra, els que consideren que s’han de modificar. A més, també s’han abordat noves idees per a la urbanització. Posteriorment, el portaveu de cada grup ha exposat els acords als que havien arribat.

Amb aquests resultats, els serveis tècnics municipals faran una proposta que es tornarà a presentar en una sessió oberta per consensuar-la abans de la redacció definitiva del projecte. La idea es definir de forma compartida els usos de l’espai. “Aquest és un altre exemple de com treballem de manera conjunta amb la ciutadania, cosa que ens permet millorar i decidir entre tots i totes cap on volem anar”, ha indicat ’la regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top