Ciutat

En marxa el pla estratègic “per fer barri”

El barri de Torre-romeu, on ja s'ha començat a aplicar aquest pla / ÓSCAR ESPINOSA

Millorar la vida del barri i donar resposta en col·laboració als veïns a les necessitats de cada zona. Aquests són els objectius que, segons l’Ajuntament, donen sentit a un Pla Estratègic d’Intervenció Comunitària 2019-2029, un pla que pretén enfortir les xarxes de relació entre les persones que viuen en un territori i l’administració, i millorar l’entorn.

Una de les línies de treball serà articular un mapa de taules, és a dir, unificar diferents entitats presents al territori i establir els criteris d’actuació. Actualment hi ha 31 taules i comissions repartides pels diferents barris de Sabadell. S’hauran d’implementar plans per a cada territori que determini les necessitats concretes.

Es tracta d’un pla que ja s’ha aplicat al barri de Torre-romeu, “Som Torre-romeu” i que es prendrà com a referent per elaborar la resta de projectes. De moment, s’han celebrat 13 trobades comunitàries a aquest barri amb més de 170 participants.

L’estructura interna de l’Ajuntament també es modificarà: caldrà avançar en el treball transversal dels departaments i optimitzar els recursos, ha valorat la regidora d’Intervenció Comunitària i Mediació, Glòria Rubio. “El pla significa un gir important en les polítiques públiques perquè implica canviar la forma de treball als barris i la forma de treballar dins de l’Ajuntament”, indica.

Comentaris
To Top