Publicitat
JORDI SERRANO

La política de les petites coses

L'accés al carrer Molí de l'Amat / GOOGLE MAPS

[Per Jordi Serrano, historiador i rector de l’UPEC]

Hi ha dos errors greus en la política, i especialment en la política local. La primera, creure que amb rodes de premsa i projectes municipals plens de Powers Points es transforma res. En aquest error hi ha una variant catalana, que és creure que per arribar a la República –catalana o espanyola– cal oblidar la governació del dia a dia. Segurament anar ràpid cap a la república catalana es fa acabant amb el fracàs escolar, més que en grans escenificacions. El segon error és creure que la ciutat necessita grans projectes. És el mal que patim des dels Jocs Olímpics.

Publicitat

Crec que la política municipal necessita multituds de petits projectes i intervencions. Posaré un exemple en forma d’itinerari. Si anem de Sabadell a Togores baixem per Can Puiggener hi trobarem uns camins on les bicicletes estan a punt d’atropellar-te contínuament. Un cop passem el Molí de l’Amat, a mà dreta, hi ha un petit corriol que t’evita ser envestit. Passa per uns horts plens d’uralita i tota mena d’andròmines. No es podria endreçar? Si arribes a l’antic viver pots veure com hi ha per tot arreu tanques metàl·liques rovellades dels temps en què el propietari Barata es barallava amb Antoni Farrés. I si les traiem? Si avancem, arribarem a la Torre del Canonge una notable construcció que veiem com a poc a poc es va ensorrant. Per cert, durant un temps Josep Maria Reart i de Copons, autor de l’Himne de Riego, va ser propietari de la Torre del Canonge. Ni més ni menys. Caldria que l’Ajuntament la compri i hi actuï consolidant els murs com ho fa la Diputació al Parc Natural de Sant Llorenç amb les masies.

Si vols anar a Togores, hi ha un magnífic sender. Des de fa molt molts anys, l’Ajuntament hi té posada una tanca de plàstic i cintes d’aquelles per barrar el pas. Al principi, encuriosit, hi vaig passar anant en compte. Bé, hi ha un petit esllavissament res greu. Més recentment, i per falta de manteniment, un petit pontet també té dificultats en la seva consolidació. Trobo estúpid posar una tanca inútil. Si realment és perillós en comptes de posar-hi una tanca durant deu anys, potser el que caldria és arreglar-ho. De passada es podria arreglar la font envoltada d’horts i trastos. En fi, jo decidiré a qui votar per les petites coses com aquestes.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top