Ciutat

El PSC i Podem, a punt de tancar la investidura de Farrés

PSC i Podem convoquen a la premsa aquest migdia per donar explicacions sobre un possible pacte d’investidura al que ja haurien arribat

Marta Farrés celebra la victòria electoral d'aquest 26M / VICTÒRIA ROVIRA

Tot apunta que Marta Farrés serà alcaldessa de Sabadell. El PSC i Podem han tingut contactes en les darreres hores i han ultimat un acord perquè els socialistes recuperin l’alcaldia. Ambdues formacions han convocat una roda de premsa a l’Ajuntament a les 12, en què es farà un anunci formal i s’informarà dels termes de l’acord.

El moviment de Podem desarticula qualsevol acord per fer alcalde al candidat d’ERC, Juli Fernàndez. La cap de files de Podem, Marta Morell, era l’aliada necessària per a configurar un govern alternatiu amb els republicans, la Crida i Junts per Sabadell.

Morell, en una imatge d’arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

Podem era la crossa necessària, el vot número 14, per configurar una majoria alternativa. En una conversa amb fonts de Podem realitzada ahir per aquest diari es constava la inviabilitat de qualsevol govern alternatiu. Els podemistes rebutjaven votar Juli Fernàndez si no entraven al govern, però al mateix temps no volien compartir files amb Junts, a qui sempre han vetat d’un executiu.

Marta Farrés compta de moment amb els vots dels seus –els socialistes són 10 regidors– i la podemista Marta Morell. En la votació del proper ple del 15 de juny podria encara sumar els vots de Ciutadans o Junts. Aquests vots, però, no són necessaris: en no haver cap majoria absoluta entre la resta de grups, la llista socialista –la més votada– farà automàticament alcaldessa a Farrés.

El PSC ja sap què és governar

El PSC va governar a Sabadell entre 1999 i 2015, primer de la mà de Manuel Bustos i després breument amb Joan Carles Sànchez d’alcalde. En els primers dos mandats va configurar governs de coalició amb ICV-EUiA, CiU i ERC, i després va iniciar una etapa amb solitari. Els socialistes van perdre l’alcaldia fa quatre anys, després de registrar els pitjors resultats de la seva història. El passat 26-M, el PSC va arrassar amb 10 regidors i quasi el 30% dels vots. Farrés significa el retorn dels socialistes a Sabadell i també que hi hagi la primera dona alcaldessa de la història de la ciutat.

Comentaris
To Top