Publicitat
Ciutat

L’advocacia sabadellenca vol portar una reforma del Codi Penal al Congrés dels Diputats

El Congrés, en una imatge d'arxiu / ACN

Sabadell vol incidir en la propera reforma del Codi Penal. El Col·legi d’Advocacia de Sabadell ha proposat endurir la resposta legal davant les possibles agressions que puguin patir els advocats en l’exercici de la seva professió. La violència contra els lletrats “existeix i no apareix als mitjans”, assenyalen des de l’advocacia sabadellenca, que demana un reforç, tant dins com fora del torn d’ofici.

La proposta implica modificar l’article 550 del Codi Penal, que protegeix els mestres i sanitaris davant de possibles agressions, actes d’intimidació i violència greu. Es planeja afegir els advocats entre aquests col·lectius protegits perquè qualsevol atac pugui ser considerat un atemptat –delicte penat amb entre sis mesos i tres anys de presó–.

“Estem molt exposats. Si un client es posa violent, actua contra tu o contra l’advocat contrari”, exposa una advocada. “Si els advocats patim violència, és per la nostra condició”, considera el degà del Col·legi d’Advocacia, Manolo Hernández, que ha impulsat la iniciativa i que assenyala que el risc es viu en seu judicial i als despatxos.

La reforma del Codi Penal ja ha arribat al Consell General de l’Advocacia Espanyola, que decidirà aquesta setmana si l’aprova. En cas que passi el tall, el proper pas serà fer-ho arribar al govern espanyol i als grups parlamentaris perquè es voti al Congrés dels Diputats. La iniciativa legislativa haurà fet el recorregut de Sabadell a Madrid i podria acabar amb rang de llei orgànica.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top