Publicitat
ARNAU BONADA

La universitat s’apropa a Sabadell

[Per Arnau Bonada, economista i president de la Xarxa Onion]

En aquest món de realitats líquides en què ens ha tocat viure, la universitat tampoc se salva de la seva particular crisi existencial. A l’hora de seleccionar personal, les empreses tendeixen a ponderar cada cop més les habilitats per sobre dels coneixements i això suposa un canvi de paradigma absolut per al sistema tradicional de graus universitaris.

Ara bé, també existeix un debat previ sobre si la funció principal de la universitat ha de ser la de generar els treballadors que demanda el sistema productiu o si, per contra, la de formar ciutadans lliurepensadors amb capacitat crítica per qüestionar, entre altres, aquest mateix sistema. Probablement, les dues funcions són compatibles. Sobre el que sí que existeix un cert consens és que la universitat ha d’estar interconnectada amb el seu entorn; no pot viure dins d’una torre de marfil.

En aquest sentit, Sabadell i la universitat han viscut massa temps d’esquena. Si es repassen els debats de ciutat dels darrers anys, aquest n’és un element recurrent. Doncs bé, crec que podem afirmar que això està canviant. Ho il·lustraré amb tres exemples:

Publicitat

El primer és el projecte de Covadonga Urban Lab, un espai de creació i innovació col·lectiva que liderarà la UAB a la nostra ciutat durant tot aquest any 2020 i en què, per cert, tots els sabadellencs estem convidats a participar.

En segon lloc, actes com el brunch d’innovació que l’entitat HubB30 va dur a terme divendres passat al campus de la UAB de Sabadell. Entre altres, s’hi va presentar el nou Institut de Recerca de l’Esport, organisme d’investigació universitària que pot tenir, en una ciutat tan esportista com la nostra, un banc de proves excel·lent.

I, en tercer lloc, la gran implicació de la universitat pel que fa a l’organització del Mobile Week, que es durà a terme aquest pròxim mes.

És evident que la universitat s’està obrint a la ciutat i això és quelcom que hem de celebrar i aprofitar. De fet, tant des de la Xarxa Onion com des del CIESC ja estem estudiant iniciatives per potenciar la relació emprenedoria-universitat i facilitar la transferència tecnològica a l’empresa. Qui sap si, d’aquí a uns anys, Sabadell serà identificat arreu com una ciutat universitària i del coneixement?

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top