Diners

Una empresa vallesana crea una polsera connectada per alertar sobre possibles contagis de coronavirus

L’empresa de Castellar del Vallès Accent Systems ha desenvolupat un dispositiu per contenir els contagis per coronavirus i evitar la seva ràpida propagació. Es tracta d’una polsera connectada a través de bluetooth que permet fer un seguiment de contactes o reconstruir amb exactitud els contactes que ha tingut un infectat les últimes setmanes i aïllar-los de forma preventiva per evitar la seva propagació.

El sistema funciona de manera que el dispositiu registra el contacte per proximitat amb altres usuaris amb la mateixa polsera a una distància de fins a 2 metres. Totes les dades s’emmagatzemen durant un període de 30 dies. En aquest període, si es detecta algun dels usuaris amb símptomes o amb positiu per coronavirus, s’avisa la resta de persones que s’hagi registrat a prop perquè es facin la prova corresponent.

“Amb la nostra solució, si algú dona positiu per Covid-19, podem aïllar de manera eficient només a aquelles persones que han tingut contacte amb ell i, per tant, que poden estar infectades, aquesta polsera actuaria de tallafocs”, explica el CEO de l’empresa, Jordi Casamada. 

Es tracta d’una alternativa molt més eficaç que confinar tota la població, que és l’opció que han pres la majoria de les autoritats mundials, segons la firma: reduir l’exposició de persones contagiades per Covid-19 amb la resta per intentar reduir la propagació del virus. Aquesta decisió comporta grans conseqüències econòmiques pels països i, en canvi, no garanteix al 100% que la transmissió del virus s’aturi, ja que en qualsevol moment pot aparèixer un nou brot.

Aquesta solució ja s’està desplegant en alguns països de l’Orient Mitjà, de la mà dels governs de la zona, amb l’objectiu de reduir l’impacte en matèria de salut, però també econòmica. A més, Accent Systems ha presentat aquesta polsera bluetooth a altres col·lectius com els cossos policials, les forces armades i els sanitaris.

Explicació de com funciona la polsera / ACCENT SYSTEMS

“Són col·lectius que estan altament exposats al virus i que interactuen constantment entre ells, però dels quals no podem prescindir-ne. Són indispensables en aquesta lluita”, afirma Casamada. Per això, una solució com aquesta els pot ser de molta utilitat per controlar els contagis.

Comentaris
To Top