Ciutat

Les mascaretes gratuïtes no arribaran fins al 20 d’abril

Mascaretes en una farmàcia / ACN

El govern català ha comprat 14 milions de mascaretes que els ciutadans podran anar a recollir a les farmàcies. No obstant això, l’arribada estava prevista per a dimarts, 14 d’abril. Avui, en roda de premsa, el govern català ha destacat que hi ha un retard i que no arribaran fins al dia 20 d’abril, és a dir, una setmana més tard.

“Demanaríem que tots els que encara puguin quedar-se a casa amb teletreball o confinats, s’esperin a les properes setmanes per prioritzar que les primeres 100.000 mascaretes siguin per als que tant sí com no han d’anar a partir de dimarts a treballar”, va afirmar Budó.

La compra de les mascaretes, que s’ha fet a una empresa del Maresme, permetrà que cada ciutadà en tingui dues, i es complementarà amb qualsevol que hagin fet, a banda, ajuntaments o altres institucions.

Com aconseguir-la

Per poder recollir la mascareta, caldrà anar a la farmàcia. Serà “indispensable” presentar la targeta sanitària a l’hora d’anar a buscar les mascaretes del govern. Es garanteix que els 14 milions de mascaretes comprades són per a la ciutadania, i formen part d’una comanda al marge de les que es fan per abastir els serveis essencials, com els sanitaris o els d’emergència.

“Aquests dies hi haurà molta més gent desplaçant-se, demanem l’ús de mascaretes, i de guants”, ha dit Budó, remarcant la necessitat de “l’autoprotecció” per evitar la propagació del virus.

Amb tot, Budó demana a les empreses que, en la mesura del possible, permetin teletreballar a tots els empleats que ho puguin fer, i que també siguin flexibles amb els horaris d’entrada per evitar aglomeracions en les hores punta al transport públic.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top