Ciutat

Aena i Telefónica digitalitzen les mesures de protecció cardíaca a l’aeroport de Sabadell

Una avioneta aterra a l'Aeroport de Sabadell, el desembre del 2018 / LLUÍS FRANCO

Telefónica està instal·lant dos nous desfibril·ladors a l’Aeroport de Sabadell gestionat per Aena, que estarà monitorat amb la tecnologia mòbil i transferirà la trucada als serveis d’emergència aeroportuaris.

Aquesta iniciativa s’engloba dins d’un projecte de més envergadura impulsat per les administracions públiques per lluitar contra la mort sobtada cardíaca, una alteració que només es pot revertir si es té a prop un desfibril·lador. Telefónica també s’encarrega del manteniment integral dels dispositius perquè estiguin disponibles en tot moment.

L’acord entre ambdues empreses preveu la renovació de dispositius i l’ampliació dels existents, incloent-hi a més la formació al personal no sanitari perquè puguin utilitzar-los en cas de necessitat. El monitoratge i gestió de la xarxa de desfibril·ladors es farà des del Centre d’Operacions Digitals (DOC).

La mort sobtada cardíaca és la pèrdua brusca de pols i coneixement. Es pot revertir si s’aplica una descàrrega elèctrica entre els 3 i 9 minuts següents a l’inici dels símptomes. Cada minut que passa, les possibilitats de sobreviure descendeixen entre un 7 i 10%. La dificultat per accedir en tan poc temps a un desfibril·lador explica que només sobrevisqui un 5% de les víctimes de mort sobtada.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top