Publicitat
Ciutat

S’activa l’Operació Fred per atendre persones sense sostre

Voluntaris de la Creu Roja durant l'operació fred de l'any 2019/ Lluís Franco

L’Ajuntament i la Creu Roja de Sabadell han activat el protocol de l’Operació Fred i ja es preparen per donar resposta a les persones sense llar en cas de baixes temperatures. Es pretén atendre i allotjar aquestes persones en cas de condicions climatològiques adverses.

Un cop activat el protocol de l’Operació Fred, segons els avisos meteorològics i de situació que es reben del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), la Policia Municipal és qui alerta els responsables municipals i les entitats referents sobre la posada en marxa del dispositiu. El servei atendrà ciutadans i ciutadanes que es trobin a Sabadell, sense un lloc per dormir. Els usuaris podran accedir per fer nit al centre d’acollida, ubicat al Molí de Sant Oleguer, que compta amb 30 llits.

La Creu Roja disposa de dos vehicles per fer la recerca de possibles usuaris que no hagin anat al centre d’acollida i oferir-los la possibilitat d’anar-hi. Si no ho accepten, se’ls facilitarà una manta i sopar calent. Càritas també obrirà durant els dies que estigui activada l’Operació Fred, el seu espai d’acollida diürna del carrer de Duran i Sors per a les persones sense sostre que s’hagin d’atendre al dispositiu. L’horari d’atenció serà de 8.30 a 17 h, i se’ls oferirà servei de dutxa, esmorzar, roba neta, dinamització i acompanyament, dinar i berenar.

També el vehicle d’Unitat d’Emergència Social (UES) de la Creu Roja està preparat per actuar en cas que la temperatura oscil·li entre 0 i 3 graus i facilitarà sopar calent i mantes a persones sense sostre que es trobin al carrer.

L’Ajuntament té previst reforçar el dispositiu amb altres recursos propis, com el sistema de derivació a diferents pensions i allotjaments de la ciutat i al Centre d’Emergències, sobretot per a les dones que es puguin trobar en situació sense llar, una prioritat des de la perspectiva de gènere.

Es demana la col·laboració ciutadana

L’Ajuntament de Sabadell ha demanat en un comunicat la col·laboració ciutadana per poder arribar a tothom que necessiti atenció. En cas de detectar persones que passin la nit al carrer, es demana avisar la Policia Municipal (092 i també 900 112 092).

L’Ajuntament, per mitjà del servei d’Acció Social, centralitza la informació dels ciutadans amb necessitat de ser atesos i manté una coordinació amb l’entitat que gestiona el dispositiu, la Creu Roja amb la col·laboració d’altres entitats, com Actuavallès i Càritas. Si les persones s’adrecen directament a aquestes entitats, s’inclouen a la llista centralitzada per Acció Social.

Publicitat
Comentaris
To Top