Ciutat

Més de 24.000 persones podran visitar la Fira Reial

Les entrades ja estan exhaurides. Cada 30 minuts, 550 persones passaran per l’equipament reial

Dues figurants del Vapor Reial de l'any passat / Victòria Rovira

Sense Cavalcada de Reis de nord a sud, però amb una Fira Reial “totalment segura” que podran visitar 24.200 persones des del 2 al 5 de gener a Fira Sabadell. Així ho ha expressat el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, en roda de premsa telemàtica, que assegura que l’aforament es troba dins dels límits permesos per la normativa vigent. Cada 30 minuts, es calcula que 550 persones passaran per l’equipament reial.

Les entrades per cita prèvia ja estan exhaurides. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sabadell ha habilitat una retransmissió en streaming a través del canal de YouTube municipal pel dia 5 de gener de 6 a 8 de la tarda. Encara queden, però, places per visitar l’Ambaixador Reial del 26 de desembre al 4 de gener a la Casa Duran. També es podran visitar els carters i carteres reials a la Sala Miguel Hernández, el Centre Cívic de Can Rull i la Granja el Pas, del 27 de desembre al 4 de gener. En total, hi podran accedir 25.000 persones.

L’accés a la Fira

S’ha habilitat un sistema de tancats, trams i circuits per garantir les mesures sanitàries. L’entrada al recinte de la fira serà a la Gran Via cantonada amb el carrer de les Tres Creus. La sortida serà pel carrer de les Tres Creus. Dins el mateix equipament, hi haurà dos circuits per que no hi hagi contacte entre els grups bombolla. Es prendrà la temperatura a l’entrada al recinte i hi haurà gel hidroalcohòlic al llarg del recorregut. S’ha convocat a les persones 15 minuts abans de la seva cita. “Demanem que no arribin abans d’hora per evitar aglomeracions”, ha remarcat el regidor. Amb tot, es calcula que l’espera sigui de 45 minuts.

Els patges reials, reis i als figurants es sotmetran a un test d’antígens i duran la mascareta posada en tot moment. A més, cada dia se’ls desinfectaran els vestits.

El conte de Reis, adaptat a la pandèmia

També el conte de Reis s’ha hagut de modificar. “Calia explicar als infants que aquest els reis no poden travessar la ciutat, però que rebran els seus regals malgrat la situació”, sosté David Vila i Ros, autor del conte de Nadal, Una nit de Reis diferent.  Lluís Campmajó, director i realitzador del conte de Nadal animat, ha destacat que l’adaptació del relat ajudarà els més petits a “entendre la situació actual”. Aquest any no s’imprimirà en paper, però es podrà llegir i descarregar a la web de l’Ajuntament.

El trenet de la plaça Doctor Robert, anul·lat

L’Ajuntament de Sabadell va decidir anul·lar l’activitat del trenet, inclosa al programa de Nadal i que havia de fer un recorregut entre les places de Sant Roc i del Doctor Robert. Es tracta d’una mesura de prevenció davant l’evolució de la pandèmia dels darrers dies. L’activitat s’havia de portar a terme del 28 de desembre fins al 4 de gener, comptant amb la col·laboració del Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell CEMFES.

Comentaris
To Top