PATRIMONI DE SABADELL

L’escola modernista més icònica

Xavier Gómez dedica un parell de dies a la setmana a fer fotografies als llocs més emblemàtics de la ciutat

Façana de l'Escola Enric Casassas/ XAVIER GÓMEZ

“M’encanta fer fotografies de la ciutat, descobrir nous racons i ensenyar-ho als sabadellencs”, explica Xavier Gómez, fotògraf de professió i una de les persones més actives al grup de Facebook Patrimoni Sabadell. El 22 de desembre, mentre passejava pel Centre, va descobrir un edifici modernista. Es tractava de l’escola Enric Casassas, situada al carrer de Llobet.

L’Escola està situada al Carrer de Llobet, número 77, al Centre de Sabadell/ XAVIER GÓMEZ

Després de buscar informació sobre l’immoble històric, va decidir fotografiar la seva façana. L’edifici va ser construït el 1887 i va ser obra de l’arquitecte modernista català Juli Batllevell. La seva particularitat és el sòcol de pedra que hi ha a la seva cantonada, on es pot veure l’escut de Sabadell i la data de construcció de l’escola.

Es pot dir que es tracta del col·legi modernista més emblemàtic de la ciutat i de la resta del Vallès. Gómez coneixia l’escola, perquè dos cosins seus hi havien anat. Dit això, un cop feta la fotografia, el Xavier va decidir compartir-la a les xarxes socials i va rebre molts comentaris positius. “Soc molt actiu compartint imatges i m’agrada rebre el feedback de la gent. La fotografia de l’escola Enric Casassas va agradar molt. Sempre hi passen moltes persones per davant, però fins ara ningú havia pensat a recollir el seu estil modernista en una imatge”, diu ell.

El modernisme català és ben present a l’Enric Casassas/ XAVIER GÓMEZ

Comentaris
To Top