Publicitat
Vallès

Cecot i Salut impulsen un cribratge per testar el 10% dels treballadors del Vallès

Els tests d’antígens seran l’eina per realitzar el cribratge / acn

La patronal Cecot i el Departament de Salut han posat en marxa un cribratge massiu de covid-19 entre l’empresariat del Vallès Occidental i el Vallès Oriental, amb l’aspiració de fer tests d’antígens al 10% dels treballadors del territori. El pla planteja sis proves quinzenals per a cada treballador, les quals haurà d’assumir l’empresa.

L’objectiu és tallar les cadenes de contagi “per evitar tancaments o grans absentismes laborals”, segons han destacat des de la patronal vallesana, que té a punt prop de 320.000 tests per a pràcticament 52.000 assalariats i autònoms. El president de Cecot, Antoni Abad, ha augurat que el cribratge reforçarà la prevenció “i evitarà que el Procicat hagi d’imposar més restriccions”.

El cribratge massiu impulsat per Cecot en col·laboració amb Salut confia a seduir l’empresariat vallesà perquè adquireixin els sets amb els tests d’antígens per als seus treballadors. Cada lot tindrà un preu aproximat de 40 euros que haurà de finançar la companyia, mentre que la Generalitat ha garantit que s’encarrega de tota la coordinació i adaptació informàtica per poder centralitzar les dades.  Segons va detallar ahir dilluns Cecot, que lidera el projecte juntament amb la companyia de prevenció de riscos laborals Prevint, ja hi ha algunes empreses interessades a testar els seus treballadors en el marc d’un pla pilot que comença aquesta mateixa setmana i s’allargarà fins a finals d’abril. Les empreses interessades hauran de formar un gestor Covid que s’encarregarà de fer el seguiment dels resultats.

Des de Salut, el secretari general, Marc Ramentol, va aplaudir la posada en marxa d’aquesta prova pilot, que va definir com a “potentíssima” pel format inusual de proves d’antígens quinzenals. Al mateix temps, va recordar que l’entorn laboral és el tercer àmbit on es detecten més brots actius de Covid-19, després de les trobades socials i familiars.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top