EDITORIAL

Editorial: ‘Sensació de seguretat’

Sabadell és una ciutat segura? És evident que la resposta és molt subjectiva, però en general a Catalunya i Espanya tenim uns nivells de seguretat als carrers dels millors dels països occidentals. No és qüestió d’assenyalar altres zones del planeta, però moltíssims països voldrien viure com vivim aquí. Un cop dit això, quan un està acostumat a un estàndard de seguretat ciutadana, pots trobar que hi ha ciutats –i barris– que són més segures que d’altres. En aquesta matèria, com que el risc zero de robatoris i agressions sexuals –per posar dos exemples– no existeix, tot el que es faci per reduir-ne els casos sempre semblarà poc.

Avui al diari expliquem que entre les grans ciutats catalanes, Sabadell és la que menys delictes registra en termes absoluts. Aquestes dades donen més o menys sensació de seguretat? És obvi que després d’una violació múltiple, una ràtzia de robatoris a la Rambla en pocs dies i un tiroteig enmig d’un carrer ple de gent un dissabte a la nit, fa que molts sabadellencs creguin que aquest 2019 és menys segur que el 2018. Les dades són objectives i fredes, la sensació d’inseguretat depèn de cadascú i la seva experiència personal i del seu entorn, i no s’ha de menystenir ni una ni l’altra.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top