Ciutat

Sabadell destina parcel·les buides i en desús a horts urbans de caire pedagògic

Serracant, al centre, amb els representants de les entitats adjudicatàries dels horts
Serracant, al centre, amb els representants de les entitats adjudicatàries dels horts / ESTEVE BARNOLA

– Yolanda Rico –

Amb l’objectiu de millorar el paisatge urbà i afavorir la socialització, l’Ajuntament ha cedit a tres entitats sabadellenques els primers horts urbans de titularitat municipal que s’implanten a espais en desús. L’associació de veïns de la Creu de Barberà, l’Associació de Guinea-Bissau i Simpatitzants de Sabadell, i l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària Amics de la Casamance són els tres col·lectius que treballaran els primers horts urbans municipals. Les parcel·les, de 100 metres quadrats cada una, es troben situades als carrers Borrell (Centre) i Maria Teresa Duran (Creu de Barberà). L’Ajuntament ha decidit adjudicar els horts a aquestes entitats després que es presentessin a la convocatòria municipal per cedir espais i destinar-los a horts urbans i desenvolupar-hi activitats de caire pedagògic, terapèutic o social. L’ordenança municipal reguladora dels horts al terme municipal de Sabadell estableix que aquestes entitats disposin dels horts durant dos inicialment, amb possibilitat de pròrroga de dos anys més, fins arribar al període màxim autoritzat que és de quatre anys.

Comentaris
To Top