Ciutat

ERC assoleix els millors resultats de la història en unes eleccions espanyoles

RUFIÁNEsquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha aconseguit nou diputats al Congrés. Més de mig miler de votants han confiat en la formació independentista, unes xifres històriques.  “ERC ha triplicat els resultats de les últimes eleccions”, ha afirmat Gabriel Rufián des del Born Centre Cultural de Barcelona, des d’on han seguit la nit electoral.

El secretari general adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, ha parlat de l’increment de la participació en aquests comicis: “Hem tingut un creixement de participació respecte de les últimes eleccions espanyoles. Això significa major compromís dels ciutadans en aquests comicis”.

Rufián també ha fet referència al clar descens que ha patit el Partit Popular (PP) a Catalunya: “El PP és cada cop més residual a la República Catalana”, ha afirmat. El sabadellenc ha volgut felicitar també a la força més votada en aquests comicis en territori català, En Comú Podem: “Vull felicitar els companys de Podem i dir-los que els estem esperant. El canvi, la revolució, és aquí i és ara!”. En la mateixa línia s’ha manifestat Oriol Junqueras. El president d’ERC ha emplaçat Xavier Domènech i Pablo Iglesias a realitzar “l’únic referèndum viable” a Catalunya: “L’intent de fer un referèndum demanant permís al PP és i serà inviable. El futur de la gent d’aquest país passa per la República Catalana”.

A Sabadell, la formació republicana també ha registrat un augment notable de vots. Amb el 100 per cent de l’escrutini, Esquerra és la tercera força a la ciutat, per darrera d’En Comú Podem i Partit Socialista. Un total de 15.539 sabadellencs han confiat en ERC, el que suposa un 13,94 per cent del cens. El partit encapçalat per Gabriel Rufián ha viscut un increment de gairebé vuit punts percentuals respecte dels anteriors comicis, on van obtenir poc més de sis mil vots (6,1%).

Comentaris
To Top