Ciutat

La ciutadania escull vuit projectes per incloure’ls al pressupost del 2017

L’Ajuntament inclourà al pressupost del 2017 un total de vuit projectes escollits per la ciutadania. És el resultat del procés participatiu conegut amb el nom de Construint Ciutat que permetia entitats i particulars proposar accions a realitzar a Sabadell.Diumenge passat va acabar el període perquè la població votés els projectes que preferien incloure al pressupost municipal de l’any que ve. Els participants van haver de triar entre 46 propostes que prèviament havien seleccionat els tècnics municipals en funció d’uns criteris preestablerts.
En total es van rebre 6.154 vots durant les gairebé dues setmanes que va durar el procés. Una xifra que supera els 3.000 mínims exigits per legitimar el procés participatiu.
La iniciativa posava a disposició de la ciutadania 1 milió d’euros del pressupost de l’any vinent amb una dotació de 500.000 euros per projectes relacionats amb l’espai públic o els equipaments municipals i una altra partida de la mateixa quantitat per a iniciatives de caire social, dirigides a les persones o a la intervenció comunitària.
Espai públic
Els projectes que duran a terme en l’àmbit de l’espai públic i d’equipaments són dos. Un té com a objectiu fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat i el seu pressupost és de 200.000 euros. L’altre implicarà la creació d’àrees d’esbarjo per a gossos amb 150.000 euros.
En l’àmbit adreçat a les persones o d’intervenció comunitària s’executaran els següents projectes: acompanyament a pares i mares de nens i nenes que pateixen malalties greus a través de l’Artteràpia (6.500 euros), menjador per adolescents en risc (42.000 euros), redacció d’un estudi tècnic i d’usos per a la rehabilitació de la masia de Ca n’Oriac (200.000 euros), educadors de carrer (178.000 euros), el perquè d’un museu tèxtil a la ciutat (5.500 euros) i colònies i campaments per a tothom (35.000 euros).
La presentació dels resultats va tenir lloc aquest dimecres a la tarda al Casal Pere Quart en un acte públic presidit per l’alcalde, Juli Fernàndez, i la regidora de Participació, Míriam Ferràndiz.
Ara l’Ajuntament iniciarà els procediments tècnics adients per executar els projectes seleccionats treballant amb els representants de les entitats i de la ciutadania, segons ha informat el consistori. En aquest procés també es verificarà i ajustarà l’import inicial de cada projecte en funció de la realitat a l’hora d’executar-lo.
4-1-a-4-col

Comentaris
To Top