Ciutat

La previsió de nevades a cotes baixes i pluges intenses activen la prealerta del Neucat

Protecció civil alerta que les nevades a cotes baixes i les pluges generalitzades poden afectar diverses carreteres properes als dos Vallès. Es preveu restriccions a la circulació i en especial de camions.

Les nevades a cotes baixes, com va passar a finals de febrer, es poden repetir a qualsevol indret de Catalunya, el què ha propiciat que Protecció Civil hagi emès aquestes darreres hores una Prealerta NEUCAT. Les nevades anunciades fins a cotes de 400 metres poden afectar novament les carreteres i, per tant, els desplaçaments dels ciutadans i també del trànsit de camions.

Per aquest motiu el Servei Català de Trànsit ha previst restriccions de circulació de camions a algunes vies principals, des de dilluns vespre fins que s’hagi pogut establir la normalitat. Les vies afectades per aquest pla són l’A-2 de la Panadella al Bruc; l’AP-2 Albí-Vinaixa; la C-16 Manresa-Túnel del Cadí; la C-17 entre la Garriga i Ripoll; tota la C-25 i la C-37 als Túnels de Bracons. D’altra banda es preveu un seguiment del risc del Pla NEUCAT per conèixer l’evolució de la situació viària i informar a través del web d’incidències del Servei Català de Trànsit (http://cit.transit.gencat.cat)que també dóna informació sobre l’estat de Ferrocarrils de la Generalitat, RENFE I ADIF.


Aquest dimarts a les 17.15 arriba la primavera i ho fa amb temperatures baixes i neu amb cotes baixes. L’entrada d’aire fred ha provocat una sobtada baixada de temperatures en una època poc habitual.
Fred fins a finals de març

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquesta entrada d’aire fred i baixes temperatures -potser- no remuntarà a nivells normals fins passat el 27 de març. La cota de neu s’ha fixat fins a 400 metres però també pot baixar a cotes més baixes en alguns indrets.

To Top