Ciutat

‘No tenim por’, la cançó de Mar Fayos que commemora el 17-A

La sabadellenca Mar Fayos compon una cançó per recordar els atemptats de Barcelona i Cambrils

Mar Fayos durant una actuació / CEDIDA

No Tenim Por és el nom de la cançó que dos estudiants de música de Barcelona i Elx, la sabadellenca Mar Fayos i Pablo Mirete Godoy, van escriure la tardor passada, després dels atacs terroristes que van sacsejar Barcelona el 17 d’agost, ara fa tot just un any.

El tema, en català, està ple de picades d’ullet a la cultura catalana, com ara la presència d’un fragment d’El Cant Dels Ocells popularitzat pel violoncel·lista Pau Casals a l’inici, així com d’una gralla o d’un rerefons de rumba, tot i que adequat al to solemne del missatge.

Enregistrada per una trentena de músics vinguts d’arreu del món, la cançó vol enviar un missatge universal d’esperança, unitat i força, a més de condemnar amb rotunditat qualsevol tipus de violència.

La peça arriba per a commemorar el primer aniversari dels fets de Barcelona en forma de vídeo musical per tal d’homenatjar a les víctimes i els seus familiars i amics, i està produït per la universitat Berklee College of Music de Boston, als Estats Units. La institució l’ha publicat en exclusiva al seu canal de YouTube, que compta amb més de sis-cents mil seguidors.

Comentaris
To Top