Ciutat

Zoom: El Santuari de La Salut

Creuant el Ripoll, envoltat de pins, s’alça el Santuari de la Mare de Déu de La Salut. Corona l’anomenada serra de Sant Iscle (226 metres) i reposa sobre restes de l’antiga Arraona, la Sabadell romana. La vinculació del temple amb la ciutat, però, va més enllà de la sea ubicació estratègica i les runes que té sota terra. L’església és a llar de la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Salut, i destí de pelegrinatge per a molts vallesans. Acabat l’any 1882, l’edifici és obra de l’arquitecte Miquel Pasqual i d’estil eclèctic. Cremat l’any 1936, fou restaurat després de la Guerra Civil i, en l’actualitat, compta amb una sèrie de bellíssimes pintures d’Antoni Vila Arrufat i ofereix als visitants natura, pau i espiritualitat.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top