Publicitat
Ciutat

Ni sí, ni no: prudència de l'alcalde sobre el futur de l'aeroport

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, creu que encara és d'hora per plantejar-se aquesta solució dràstica

Cedida

L'accident mortal del 7 de desembre a l'aeroport de Sabadell ha provocat la reaparició de veus en contra de l'aeròdrom. A les crítiques dels moviments veïnals, s'han afegit els pronunciaments dels ajuntaments de Badia, Barberà i de Sant Quirze, que demanen traslladar l'activitat lúdica de l'Aeroclub i mantenir només els serveis d'emergències. L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, creu que encara és d'hora per plantejar-se aquesta solució dràstica.

Serracant ha evitat posar les cartes sobre la taula aquest matí, a l'espera del desenvolupament d'una taula de treball, capitanejada per la Conselleria de Territori, que serveixi per millorar la seguretat de l'aeroport. L'objectiu és que en el marc de la trobada s'exposin les dades i informacions de què es disposa per analitzar la viabilitat de la infraestructura. "La preocupació és clara. Hem de veure què i per què ha passat", ha sentenciat l'alcalde, que de moment creu que és precipitat apostar per traslladar l'Aeroclub.

"Li demanem a Aena i a l’aeroport que posi tota la informacio sobre la taula sobre aquesta infraestructura metropolitana", un equipament de la qual ha destacat que és "d’interès per a la ciutat, la comarca i el país".

Publicitat

Sabadell, pel seu compte

D'aquesta manera, l'alcalde s'ha desmarcat de la petició d’alcaldesses com les de Badia del Vallès, Eva Menor, o la de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, que han demanat la finalització de les activitats de tipus recreatiu. "L'activitat lúdica de l'Aeroclub està absolutament en contraposició de l'interès públic i no la podem permetre", va declarar Menor al D.S. dies després de l'accident. "Tenim una sensació d'inseguretat molt alta", va afegir Oliveras.

El concepte, que de moment no és l'aposta de l'Ajuntament de Sabadell, passa per treure la finalitat comercial de l'aeroport i restringir els seus usos a qüestions d'emergències.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top