Oci i cultura

Rècord històric per a ‘Els Pastorets’ de La Faràndula: 6.200 espectadors

Una de les representacions de ‘Els Pastorets’ al teatre de La Faràndula / ÓSCAR ESPINOSA

6.200 persones han passat pel teatre de La Faràndula a gaudir del clàssic nadalenc de Folch i Torres en una edició plena de canvis. Tot i que la majoria de papers protagonistes han variat respecte a l’any passat, aquesta versió d’Els Pastorets, dirigida pel tàndem Albert Gorina-Montse Serra, ha trobat recompensa.

“Ens hem quedat a uns mil espectadors de fer ple: han estat 6.200 entrades venudes d’un total de 7.200”, explica Gorina, orgullós d’haver aconseguit un rècord històric per a l’entitat. Fins ara, Els Pastorets més populars de La Faràndula havien estat els primers dirigits per Albert Gonzàlez, a la temporada 2014-2015, amb poc més de 6.000 espectadors. “Seria injust atribuir-nos tot el mèrit: hem aportat, però crec que la resposta tan entusiasta de la gent es deu a una dinàmica i una filosofia de La Faràndula treballada durant anys, a molt de temps fent Els Pastorets i polint-los a poc a poc”, apunta Gorina.

“Hem sacsejat Els Pastorets

El co-director, en fer aquest balanç poques hores després d’haver conclòs la darrera actuació, en destaca que ha estat el primer cop en molts anys que s’exhaureix una de les funcions. “El nostre granet de sorra a la tradició d’Els Pastorets de La Faràndula partia de sacsejar allò que s’havia estat fent fins ara”, recorda Gorina.

“Ens vam plantejar per què cada cosa es feia d’una determinada manera, i vam posar l’obra a una batedora”, explica, portant a col·lació els canvis en el repartiment, els ajustos a personatges com Llucifer -més còmic- o la Verge Maria -més activa- i el valor de la re-interpretació que cada director fa del text immutable de Folch i Torres.

“Des de la junta de l’entitat estan contents i el públic respon quan li dones la teca que vol”, conclou Gorina, obrint la porta a repetir l’any vinent. Ara, però, explica que comencen un procés amb exdirectors de la peça per debatre “un canvi radical de la posada en escena”. “Volem plantejar-nos quins són Els Pastorets que volem mostrar en el futur, reinventar-ho tot com ja vam fer l’any 2000, quan vam donar a llum la versió actual”, tanca el co-director. 

Comentaris
To Top